Aston Martin je na letošnji dogodek v Pebble Beachu pripeljal Roadster različico odličnega V12 Vantage, ki sledi enaki tematiki zmogljivega kupeja izpred nekaj mesecev, prav tako gre za izredno omejeno izdajo. V primerjavo s 333 primerki kupejev, bo Roadster z 249 enotami še nekoliko redkejši, vozna izkušnja pa ob odstranjeni strehi bolj dramatična.

Kot V12 Vantage coupeji, so tudi Roadsterji že povsem razprodani, čeprav se proizvodnja začenja šele septembra. Sicer uradno neznana cen se bo gibala v območju 350 tisoč evrov, za kar bodo kupci prejeli številne bonbončke. Glavna zvezda bo vsekakor motor, natančneje mogočni 5,2-litrski prisilno polnjen V12 s 700 KM in 753 Nm navora. S svojo neukročeno in surovo močjo bo V12 Vantage Roadsterja do stotice pognal v 3,5 sekundah in vse do hitrosti 322 km/h.

Pogon je vselej speljan na zabavnejši zadnji kolesni par preko osmestopenjskega samodejnega menjalnika, za več stabilnosti poskrbi še mehanski diferencial z delno zaporo. Ustrezno z dodatno pridobljeno močjo v primerjavi s standardnim V8 Vantage, je bil dvanajstvaljni stroj deležen izboljšav šasije, z novim tršim vzmetenjem in adaptivnimi blažilniki, izdatnimi ojačitvami ter nenazadnje močnejšimi karbon-keramičnimi zavorami s 410 mm diski in šestbatnimi čeljustmi spredaj.

Zunanja podoba je občutno bolj nastrojena kot pri standardnem modelu, s povsem preoblikovanim sprednjim delom z agresivnim odbijačem in večjim zajemom zraka, čisto nov je tudi zadnji odbijač z globokim difuzorjem ter dvema sredinskima izpušnima cevema, celotno nastopaško podobo pa poudari še 40 mm širša karoserija. Na voljo so sveže oblikovana 21-palčna lahka platišča odeta v črnino ali z diamantnim rezom, izdatno doplačilo lahko prinese še 8 kilogramov lažja kovana platišča. Edino pomanjkanje v primerjavi z V12 Vantage kupejem je veliko zadnje krilce, katerega lahko po želji namestijo.