V sklopu sejma zabavne elektronike v Berlinu, IFA 2022, je Honor predstavil tri nove naprave: Honor 70, Honor MagicBook 14 in Honor Pad 8.

Znamka Honor je na sejmu potrošniške elektronike IFA napovedala novo, dvojno strategijo za vse svoje naslednje premijske mobilnike. Predstavili so svež operacijski sistem Magic OS 7.0, ki temelji na sistemu Android in omogoča nemoteno usklajevanje med pametnimi telefoni, tablicami, osebnimi računalniki in drugimi napravami, povezanimi v ‘oblaku’.

Poleg novih sprememb uporabniškega vmesnika bo Magic OS 7.0 uporabnikom omogočal upravljanje prenosnega računalnika, pametnega telefona in tabličnega računalnika Honor z eno samo tipkovnico in miško. S to funkcijo lahko uporabniki nemoteno premikajo datoteke med napravami ter s tipkovnico prenosnega računalnika vnašajo besedilo v pametni telefon ali tablični računalnik. Sistem Magic OS 7.0 bo uradno predstavljen v zadnjem četrtletju letošnjega leta.

Še več, od letošnjega oktobra dalje bo Honor z nadgrajeno aplikacijo Health (Zdravje) uporabnikom omogočil prilagojeno uporabniško izkušnjo – vaje za fitnes ali trening bodo uporabniku predlagane na podlagi njegovih navad.

Honor 70

Največ zanimanja je požel pametni telefon Honor 70. Zelo elegantna naprava, ki smo jo imeli v uredništvu možnost preizkušati že nekaj dni pred uradnim lansiranjem (test sledi v naslednjih dneh), je opremljena z nastopaškim sistemom kamer in programskimi rešitvami, ki naredijo ustvarjanje multimedijske vsebine sila preprosto.

Glavna kamera se ponaša z ločljivostjo 54 milijonov pik in ima popolnoma novi senzor IMX800, ki omogoča uporabnikom, da zajamejo več svetlobe za svetlejše in ostrejše fotografije. Pametni telefon Honor 70 ima tudi ultraširoko in makro kamero z ločljivostjo 50 milijonov pik. Za gladko delovanje skrbi čipovje Qualcomm Snapdragon 778G Plus 5G, poganjata pa ga edinstveni tehnologiji pospeševanja grafičnih zmogljivosti GPU Turbo X in OS Turbo X, ki zagotavljata izjemne zmogljivosti tudi med intenzivnim igranjem mobilnih iger ali pripravljanjem vlogov.

Ob tem je model 70 še prvi pametni telefon iz serije N, ki ga poganja najnovejši uporabniški vmesnik Honor Magic UI 6.1 z operacijskim sistemom Android 12. Da bo izkušnja trajala kar se da dolgo, je zadolžena baterija s kapaciteto 4.800 mAh, ki jo je mogoče tudi hitro napolniti s tehnologijo Honor SuperCharge z močjo 66 W. Posledično se baterija napolni od 3% do 60 % v samo 20 minutah.

Za današnjo generacijo uporabnikov, z izoblikovanim modnim stilom, je telefon Honor 70 v Sloveniji na voljo v dveh barvah – črni (Midnight Black) in zeleni (Emerald Green), po priporočeni ceni 599 evrov v različici z 8GB RAM ter 128GB notranjega spomina. V svojo ponudbo so ga uvrstili vsi trije največji slovenski mobilni operaterji.

Honor MagicBook 14

Honor na letošnji IFI predstavlja tudi novega Honor MagicBook 14, ki prvič v zgodovini ponuja OS Turbo na prenosnem računalniku Honor. V primerjavi s predhodnikom prinaša pomembno podaljšanje življenjske dobe baterije in do 20,8 % boljšo energijsko učinkovitost v primerjavi s svojim predhodnikom.

Prenosnik, čigar zunanjost je izdelana iz aluminija, poganja procesor Intel Core i5-12500H 12. generacije in ga je v dveh različicah možno izbrati tudi z namensko grafično kartico NVIDIA GeForce RTX 2050, ki ponuja izjemno hitro delovanje, tako pri delu v pisarni kot pri igranju iger doma. Honor MagicBook 14 z baterijo kapacitete 75 Wh zagotavlja do 17 ur delovanja v stanju pripravljenosti in podpira hitro polnjenje, ki zagotavlja do 3,5 ure delovanja po zgolj 15 minutah polnjenja. Priporočena cena Honor MagicBooka 14 bo 1.099, oziroma 1.299 evrov (z grafično kartico GeForce RTX 2050), velja pa omeniti, da računalnik trenutno še ni na voljo v Sloveniji.

Honor Pad 8

Nova tablica Honor združuje 12-palčni zaslon 2K Honor FullView v 87 % razmerjem (iPad pro denimo 85 %) med ohišjem in zaslonom, podpira ločljivost 2000×1200 pik z možnostjo prikaza 1 milijarde barvnih odtenkov ter z osmimi vgrajenimi zvočniki za zagotavljanje poglobljenih večpredstavnostnih izkušenj na poti. Honor Pad 8, ki poganja Honor Magic UI 6.1 s storitvami Google Play, vsebuje baterijo visoke zmogljivosti 7250 mAh za celodnevno povezljivost, ki uporabnikom omogoča, da ostanejo povezani ves čas. Tudi ta naprava še ni na voljo v Sloveniji, priporočene cene pa se bodo gibale med 329 in 349 evri.

Predstavitev tablice Honor Pad 8 zaokroža nabor produktov blagovne znamke Honor na globalni ravni. Kupci na izbranih evropskih in mednarodnih trgih bodo kmalu imeli dostop do vseh pametnih telefonov Honor in izdelkov IoT, kar je prvenec za blagovno znamko Honor.