Zenvo TSR-S je morda najbolj znan model danske »hiper firme« Zenvo, ki je svetu servirala že kar nekaj eksotičnih štirikolesnikov. Danci so se že v januarju podali na tunejo onkraj Atlantika in do danes uspeli odpreti dve zastopništvi za sicer precej zasoljene cene svojih vozil. Tokrat so stopili korak naprej in svojega cestnega Zenva TSR-S oddali za ogled v znanem muzeju v Los Angelesu.

Torej, v kolikor se boste mudili po Kaliforniji in ste ljubitelj hiper vozil, potem priložnosti ne gre zamuditi. Zapeljite se do muzeja Petersen v »mestu angelov«, kajti tam je svoj prostor pod žarometi dobil približno dva milijona evrov vredni Zenvo TSR-S, cestna različica dirkalnika TSR. Oba temeljita na modelu TS1 GT, ki so ga Danci predstavili na salonu Ženeva 2016.

Vsem trem je skupen prisilno polnjeni 5,8-litrski V8 agregat, ki zmore kar 1.194 KM. Dovolj, da vas do kilometrske stotice katapultira v 2,8 sekunde in ne upeha vse do končnih 325 km/h. Med bolj zanimive lastnosti vozila sodi bonton centripetalnega zadnjega krila, ki se prilagaja vodenju skozi zavoje. Več v spodnjem videu, medtem ko v muzeju nikakor ne spreglejte Zenva TSR-S v Ishvid Perlemoor barvi, ki je nekakšna šik izpeljanka za kovinsko bel odtenek.