Bugatti je pred dvema letoma presenetil z najbolj ekstremno izvedbo hiperšportnika Chiron. Pur Sport je bil kot prvi z ogromnim zadnjim fiksnim krilcem, skrajšanim prestavnim razmerjem in lahkotnimi dodatki zasnovan za dirkaške užitke. Nadvse popularna oblika Chirona se bila razprodana v trenutku, zato so zaradi povpraševanja izdelali model z vsemi značaji Pur Sporta, vendar z eleganco Chirona Sport. Nastal je edinstveni Chiron Profilee, za katerega se bodo lahko kupci potegovali na dražbi partnerja RM Sotheby’s.

V razvoj sicer le enega primerka so vložilo ogromno truda, da so dosegli enak nivo kot pri ostalih različicah do sedaj. Unikaten hiperšportnik, ki je veliko zadnje krilce zamenjal z manjšim »duck tail« elementom s funkcijo ohranjanja stabilnosti vse do najvišje hitrosti 380 km/h in nalogo odvajanja vročega zraka iz mogočnega motorja. Sprednji del se ponaša z večjimi odprtinami za zajem zraka in povečano masko v obliki podkve, celotno podobo sta navdahnila modela Type 46 ter Type 50.

Profilée ohranja značilnosti modela Pur Sport, kot sta neprekosljiv oprijem in odlični pospeški. Poganja ga enak 8-litrski W16 motor s štirimi turbopolnilniki, ki ustvari 1.500 KM in 1.600 Nm navora, skupaj s 15 odstotkov krajšimi prestavnimi razmerji menjalnika se do stotice izstreli v 2,3 sekundah, do 200 km/h pa v zgolj 5,5 sekundah, medtem ko je maksimalna hitrost za 30 km/h višja od Pur Sporta.




Chirona Profilée so odeli v unikatno karoserijsko barvo Argent Atlantique, veliko površin je izdelanih iz izpostavljenih ogljikovih vlaken z rahlim modrim odtenkom Royal Carbon. Tako kot karoserijska barva, so unikatna tudi platišča v odtenku Le Patron, ki se ujema s karbonom spodnje polovice karoserije. Notranjost ohranja klasično minimalistično postavitev in presežke najkakovostnejših materialov, kot so usnje, karbon in aluminij. V Profiléeju so prvič uporabili tkano usnje na armaturni plošči, vratnih oblogah in sredinski konzoli, za kar so porabili več kot 2.500 metrov usnjenih trakov.

Zelo verjetno poslednji Bugatti z legendarnim W16 motorjem bo novega lastnika iskal na dražbi v Parizu prvega februarja prihodnje leto, po tem ko bo lep čas krasil razstavni prostor muzeja Louvre.