Volkswagen še ni vrgel puške v koruzo s prodajo samosvojega brezstrešnega T-Roca, saj so se odločili izdelati omejeno serijo Edition Grey, ki bo prispela ravno ob začetku naslednje pomladi. 999 posebnih primerkov T-Roc Cabriolet bo odetih v ekskluzivno sivo karoserijsko barvo in številne okrasne elemente v črnini.

T-Roc Cabriolet Edition Grey sledi trendu časa z unikatno matirano sivo karoserijsko barvo, ki hkrati poudarja športno eleganco. Podobno omejeno izdajo so v obliki T-Roc Editon Blue predstavili že lansko leto, tokrat so pozornost namenili modelu z zložljivo streho. Zunanjost torej krasi siva barva Indium Grey, ker so za osnovo izbrali športni paket R-Line, standardna oprema zajema tudi paket Black Style s črnimi obrobami, pokrovi ogledal ter zadnjim krilcem. V črnino so odete tudi kljuke vrat in napis T-Roc na zadku, celoten videz pa dopolnjujejo črno pobarvana 18-palčna platišča.

Izdatno opremljena omejena izdaja Edition Grey se pohvali z bombončki kot so navigacijski sistem Discover Media, asistenčni sistem IQ.DRIVE s potovalnim pomočnikom Travel Assist, sistemom za ohranjanje in menjavo voznega pasu, IQ. LIGHT LED matričnimi žarometi, ogrevanim volanom ter vzvratno kamero. Komur to ne bo zadoščalo, lahko obkljuka paket Edition Plus, ki prinaša 19-palčna platišča Suzuka, nastavljivo blaženje podvozja, večji navigacijski sistem Discover Pro in kakovostno ozvočenje BeatsAudio.

Maloserijsko naravo T-Roc Cabriolet Edition Grey bo označeval napis serijske številke na notranjih pragovih. Pod motornim pokrovom osivelih brezstrešnih križancev bomo našli 1,5-litrski TSI bencinar s 110 kW (150 KM) in 250 Nm navora, v povezavi s sedemstopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom. Če boste želeli s takšnim T-Rocom loviti vetrič v laseh, boste morali za osnovnega Edition odšteti 46.470 evrov, za Edition Plus pa pri nemškem velikanu zahtevajo vsaj 51.600 evrov.