Kia se s posebno izdajo Tribute Edition, omejeno na 1.000 primerkov, poslavlja od modela Stinger. Z unikatno serijo se poklanjajo Kiini visokozmogljivi viziji in obeležujejo pomemben prispevek limuzine, saj je uvedla veliko sodobnega sloga, obenem so kot prvič dokazali sposobnost izdelave premijskega izdelka s športnim pridihom.

Stinger Tribute Edition temelji na najzmogljivejši različici GT s 3,3-litrskim twin-turbo V6 motorjem, ki premore 365 KM in 510 Nm navora. Pospešek do storice je odmerjen pri 5,1 sekundah, najvišja hitrost znaša 269 km/h. Poleg obstoječe zelene barve Ascot Green lahko kupci svojega omejenega Stingerja obarvajo v novem mat sivem odtenku Moonscape. Za dodatno popestritev poskrbijo črno obarvana ohišja zunanjih ogledal, Brembo zavorne čeljusti in 19-palčna platišča.

Notranjost združuje športno plat s premijsko eleganco, saj so sedeži prevlečeni v kakovostno usnje Terracota rjave barve, ki se razteza tudi na volan, stranske obloge vrat in ročice. Ambient kabine dopolnjujejo okrasni elementi z videzom ogljikovih vlaken. Naslonjala za glavo krasi nov emblem v obliki ose, s katerim označujejo ime avtomobila in športno ostrino šestvaljnega motorja. Ekskluzivnosti potrjuje oštevilčena ploščica na pragu voznikove strani.

Zaradi začetka nove električne dobe, je odlična Kia EV6 GT s svojimi kompetencami zadovoljila višje potrebe po dinamiki in tako na rob potisnila bencinskega Stingerja. Prav tako zavoljo moderne električne strategije znamke, zmanjkuje prostih mest za športne modele z motorji z notranjim izgorevanjem.