Dacia je na avtomobilskem salonu v Bruslju predstavila drugo nov paket opreme Extreme za električnega Springa, ki poleg okrepljene podobe in bogatejše opreme, prinaša zmogljivejši pogonski sklop. Oprema Extreme premierno razkrita na Springu bo razširjena tudi na preostale modele – Sandero, Duster in Jogger.

Ekstremnega Springa bomo najhitreje ločili po novi karoserijski barvi Slate Blue in številnih oblikovnih dodatkih, ki poudarjajo sprošen življenjski slog. Strešne nosilce, ohišja zunanjih ogledal, sredino platišč in logotip na prtljažnih vratih krasi bakrena barva, medtem ko je bočna zaščita vrat polepšana s topografskim vzorcem. Podobna tematika je razširjena v notranjosti, natančneje na pragovih vrat in preprogah, bakreni odtenek pa se je znašel na panelih sprednjih vrat, zračnikih, obrobi 7-palčnega navigacijskega zaslona ter šivih oblazinjenja.

Paket Extreme, ki bo nadomestil popularno opremo Expression, prinaša povsem nove elektromotor z močjo povečano na 48 kW (65 KM), v kombinaciji z inovativnim menjalnikom, ki poveča količino navora prenesenega na sprednji kolesni par. Posledično bodo boljši pospeški in izkoristek v širšem delovnem območju. Spring Extreme ohranja litij-ionski baterijo s kapaciteto 26,8 kWh in lahko brez vmesnega polnjenja v idealnih pogojih prevozi do 305 kilometrov. Različica Essential bo še naprej na voljo s šibkejšim elektromotorjem s 33 kW (45 KM).

Od začetka prodaje leta 2021 je Spring prepričal že preko 100 tisoč naročnikov, saj se je izkazal za več kot le drugi avtomobil pri hiši, namreč lastne raziskave so pokazale, da kar 90 odstotkov kupcev električnega malčka uporablja kot glavno prevozno sredstvo. Dnevno z njim vozniki prevozijo približno 31 kilometrov pri povprečni hitrosti 26 km/h. Prav tako je zanimiv podatke, da 75 odstotkov lastnikov svojega Springa polnijo doma, čas polnjenja je znašal 3 ure in pol. Od lanske jeseni je Spring ponekod na voljo tudi kot lahki dostavnik Cargo, idealno za dostop do strnjenih mestnih središč, hkrati je Spring odličen kandidat za storitve souporabe avtomobilov.

V določenih državah, kot je Francija, so že začeli sprejemati naročila za novega Spring Extreme. Tam bodo morali za avanturističnega Springa odšteti najmanj 22.300 evrov, prve dostave bodo stekle pred letošnjim poletjem.