Lansko poletje je Mini navdušil s prototipom električnega kabrioleta, kateremu so sedaj prižgali zeleno luč za začetek proizvodnje, a le v omejeni izdaji 999 primerkov. Po treh letih prodaje prvega električnega Minija Cooper SE, je vsak peti prodani malček z električnim pogonom, tako je prihod Cooperja SE Convertible primerna naslednja stopnička k naelektreni prihodnosti in vstop v novo doživetje igrive vozne dinamike z odprto streho.

Kupci Minija Cooper SE kabriolet bodo lahko izbirali med dvema zunanjima barvama – Enigmatic črno in srebrno belo. Za popestritev videza bodo poskrbele kljuke vrat, obrobe oken, maske in sprednjih žarometov v bronasti barvi, medtem ko so logotipi ter napisi obarvani v klavirsko črni. Maloserijski električni Mini sedi na unikatnih 17-palčnih platiščih iz recikliranega aluminija v dvobarvni kombinaciji, platnena streha z motivom britanske zastave pa je iz zbirke Mini Yours.

V notranjosti so posebnemu Miniju namenili multifunkcijska športna sedeža odeta v kakovostno Nappa usnje, klavirsko črne okrasne elemente, ambientno osvetlitev in pragova z napisom »1 od 999«. Bogata standardna oprema vključuje projicirni zaslon, odlično Hraman Kardon ozvočenje, brezžično polnilnico mobilnih naprav, vzvratno kamero, prilagodljivi tempomat in parkirnega asistsenta.

Na področju pogona je zgodba enaka kot pri bratu s trdo streho, saj ga poganja elektromotor s 135 kW (184 KM) in 270 Nm navora, ki bo zagotavljal gladko pospeševanje do stotice v 8,2 sekundah. Baterija s kapaciteto 32,6 kWh bo zadoščala za 201 kilometrov dosega z enim polnjenjem, hitri priklop z močjo 50 kW bo v pol ure povrnil 80 odstotkov zmogljivosti. 999 srečnih kupcev bo lahko od aprila letos doživelo poseben občutek vožnje gokarta z vetrom v laseh.