Peugeot je na avtomobilistično sceno pripeljal prenovljenega zastavonošo 508, ki prejema značilne nove poteze aktualnih smernic francoskih levčkov. Oblikovno in tehnološko se usklajuje z ostalimi novejšimi modeli, med drugim nosi prenovljen logotip znamke. V osveženi podobi bosta limuzinski in karavanski 508 na ceste zapeljala v poletnih mesecih.

Pa poglejmo najprej kar področje evolucije oblikovanja, ki prinaša sprednji del v slogu privlačnega križanca 408, sredino maske obarvane v karoserijsko barvo, zlite z osvetlitvijo, krasi nov logotip. Spremenjena podoba matričnih LED žarometov prejema zanimivo zastavljena dnevna svetila, ki ponazarjajo tri kremplje. Stranski pogled razkriva sveže oblikovana 18-palčna platišča, zadku pa so prav tako namenili nov svetlobni podpis s tremi elementi in napis Peugeot, namesto prejšnjega logotipa.

Ob pogledu v notranjost sprva težje opazimo razlike, saj so le te v večji meri osredotočene na izboljšano tehnologijo. Edinstveno zasnovo i-Cockpit sestavljajo višje nameščeni 12-palčni digitalni merilniki in 10-palčni osrednji informacijski zaslon na dotik, katerega žene aktualen i-Connect Advanced operacijski sistem. Celoten sistem je bolj prilagodljiv kot kadarkoli prej, obogaten je s posodobljenim TomTom navigacijskim sistemom in glasovnim asistentom, aktiviranim z »Okay Peugeot«. Da bodo sistemi nemoteno delovali dalj časa, je vgrajena podpora posodabljanja preko spleta.

Sicer zasnova notranjega prostora ni spremenjena, ostajajo hitre bližnjice na klavirskih topikah pod zaslonom, sredinska konzola je bolj počiščena zavoljo manjšega izbirnika smeri vožnje, potnike bodo razvajali certificirani komfortni sedeži z električno nastavitvijo, s funkcijo spomina, ogrevanja in masaže. Po željah strank so lahko prevlečeni v blago, alkantaro ali usnje, za zvočno doživetje pa bo poskrbelo odlično ozvočenje znamke Focal. Kljub prenovi praktičnost ni na udaru, saj limuzinski 508 ohranja 487 litrov prtljažnega prostora, družinsko naravnani karavan pa 530 oziroma 1.780 litrov s podrto zadnjo klopjo.

Poenostavljena paleta opreme vključuje pakete Allure, GT in Peugeot Sport Engineered. Začetna dva paketa bo mogoče kombinirati z bencinskimi, dizelskimi ali priključno-hibridnim pogonom. Bencinsko ponudbo zastopa 1,2-litrski trivaljnik s 130 KM, dizel uporablja 1,5-litrsko štirivaljno enoto s 130 KM. Dvojico priključnih hibridov sestavljajo 1,6-litrski bencinski motor, elektromotor z 81 kW (110 KM) in baterija. Osnovna izvedenka premore 180 KM, močnejša pa 225 KM. Vrh ponudbe predstavlja nabrušeni priključni hibrid PSE z 1,6-litrskim prisilno polnjenim benicnarjem in elektromotorjem na zadnji osi, skupaj ustvarita 360 KM. Vsi priključni hibridi imajo baterijo s kapaciteto 12,4 kWh, ki nudi do 59 kilometrov električne avtonomije in jo lahko polnimo preko standardnega priklopa z močjo 3,7 kW ali doplačljivega z močjo 7,4 kW. Menjalnik je pri vseh pogonskih sklopih osemstopenjski samodejni.