McLaren je predstavil naslednika modela 720S, ki preizkušen recept lahkotnega superšportnika dviga na novo raven, hkrati ohranja klasičen motor brez elektrifikacije. Sicer najlažji in najmočnejši serijski McLaren se bo v paleti uvrstil nad hibridno Arturo in bo na voljo tako v kupejevski kot Spider obliki.

Največja pohvala britanskim mojstrom super in hiperšportnih avtomobilov gre k ohranitvi motorja brez hibridne asistence, torej 4-litrskega V8 podprtega z dvema turbopolnilnikoma, ki po rahli nadgradnji in povezavi z lažjim izpušnim sistemom iz nerjavečega jekla ustvari 750 KM ter 800 Nm navora, kar je več celo od legendarnega P1. Za prenos moči na zadnji kolesni par še vedno skrbi bliskovit sedemstopenjski dvosklopčni samodejni menjalnik, vendar s skrajšanimi razmerji za sunkovitejše pospeševanje. Rezultat je pospešek do stotice v 2,8 sekundah, 200 km/h doseže v vsega 7,2 sekundah in 300 km/h v manj kot 20 sekundah.




K vsem tem dosežkom vsekakor prispevajo tudi olajševalne poteze in izboljšana aerodinamika. V standardni obliki novi 750S tehta 1.389 kilogramov, 30 manj od predhodnika, opremljen z vsemi lahkotnimi dodatki, kot so kovana platišča, karbonski sedeže in podobno, masa pade na 1.277 kilogramov. Spider zaradi toge karbonske zasnove ne potrebuje bistvenih ojačitev, zato je njegova masa le 49 kilogramov višja od kupeja, skupno pa naj bi obe izvedenki pridobili kar 30 odstotkov novih sestavnih delov. Vsi novi 750S bodo standardno opremljeni s karbon-keramičnimi zavorami, dirkaški paket pa prinaša nadgradnjo le-teh, z monoblok čeljustmi in močnejšimi zavornim mehanizmom za neprekinjeno varno zaviranje na dirkališču.

Čeprav je 750S v primerjavi s 720S tehnično izredno napredoval, na oblikovnem področju ni prišlo do veliki sprememb, gre le za rahlo pomladitev. Nekoliko preoblikovan je sprednji odbijač z novo obliko zračnikov in globljim spodnjim delom, malenkost je osvežen zadek z difuzorjem in visoko nameščenim zaključkom izpuha ter večjim pomičnim krilcem. Enaka zgodba se je odvila v notranjosti, kjer je prenova prinesla nove fiksne digitalne merilnike in posodobljeno programsko opremo, oblazinjenje ostaja v kakovostnem Nappa usnju ali alkantari, za popestritev poskrbi še novo Bowers & Wilkins ozvočenje. Novi McLaren 750S se za razliko od konkurenčnega priključno-hibridnega Ferrarija 296 GTB oklepa tradicije, kar bo pritegnilo številne ljubitelje pristnih superšportnikov, ki bodo morali zanj odšteti najmanj 320 tisočakov.