V soboto, 13.1.2024, je potekal že 32. izbor za Slovenski avto leta, kjer je tehnološko napreden SUV Renault Austral prepričljivo premagal preostale štiri finaliste in prejel laskavi naslov Slovenski avto leta 2024.

Izbor za Slovenski avto leta poteka od leta 1993. Tokrat z malce spremenjenimi pravili, ki so bila po več kot tridesetih letih izbora posodobljena in nadgrajena. Poleg razširitve nabora sodelujočih medijev, se je spremenil tudi postopek. Do sedaj so bili bralci, gledalci in poslušalci tisti, ki so izbirali finaliste, v letošnjem letu pa je finaliste izbrala strokovna žirija, nato pa so se tem točkam prišteli tudi glasovi publike. Že pred samim sobotnim izborom je bilo jasno, da je Austral zmagovalec ljudskih src in je tako odšel v končni boj z najboljšo popotnico ter z največjim številom osvojenih točk publike.

V tokratnem glasovanju smo bili priča usklajenemu mnenju splošne javnosti, kot tudi predstavnikov medijev. Bralci in polovica sodelujočih medijev pri izboru so vozilu Renault Austral podelili največ možnih točk in tako je z velikim naskokom premagal vso konkurenco ter si prislužil naslov Slovenski avto leta 2024.