V Goodyearu bodo z začetkom leta 2024 začeli uporabljati novo oznako EV-Ready. Ta bo nameščena na bočnico vseh novih pnevmatik za nadomestno vgradnjo pri osebnih vozilih, voznikom pa bo zagotavljala popolno zaupanje pri izbiri pnevmatik za njihovo vozilo, ne glede na pogonski sklop.

Goodyear sledi mobilnostnim trendom, ki napovedujejo večanje uporabe električnih vozil (EV) in priključnih hibridnih vozil (PHEV). Podjetje S&P Global namreč predvideva, da bo do leta 2029 kar 97 % novoproizvedenih vozil v Evropi vsaj delno elektrificiranih, od tega 61 % popolnoma električnih.

Pnevmatike za tišjo in zmogljivejšo vožnjo električnih vozil

Da bi voznikom električnih vozil zagotovili optimalno zmogljivost, tišjo vožnjo in podaljšano življenjsko dobo pnevmatik, so v Goodyearu razvili nabor tehnologij, namenjenih električnim vozilom in vozilom z drugimi pogonskimi sklopi.

Tehnologija SoundComfort zagotavlja, da se hrup, ki nastane zaradi interakcije med pnevmatikami in cesto zmanjša, in sicer kar do 50 %. Vožnja tako postane tišja in udobnejša.

Zaradi večje teže in navora električnih vozil so ta pogosteje nagnjena k hitrejši obrabi pnevmatik v primerjavi običajnimi vozili z motorjem z notranjim izgorevanjem. Goodyearova tehnologija Mileage Plus voznikom EV in PHEV omogoča podaljšanje življenjske dobe pnevmatik, saj te dosežejo več prevoženih kilometrov.

Goodyearove tehnologije za zmanjševanje kotalnega upora prispevajo k manjši porabe energije in posledično podaljšujejo doseg vožnje. To Goodyear dosega z optimizacijo zgradbe pnevmatike, inovativnimi zmesmi in aerodinamično prilagoditvijo bočnice.

Goodyear dobavlja pnevmatike za prvo opremo približno polovici električnih vozil, izdelanih v Evropi

Številni vodilni avtomobilski proizvajalci izberejo za prvo opremo svojih najnovejših električnih in priključnih hibridnih vozil Goodyearove pnevmatike, ki so del prve opreme za 50 % v Evropi proizvedenih električnih vozil. Odstotek potrjuje zaupanje vodilnih avtomobilskih proizvajalcev v kakovost Goodyearovih izdelkov in tehnologij.