Štiriindvajset ur se je dvanajst voznikov izmenjevalo za volanom dveh Aster 2.0 CDTI ob vožnji na polno po atraktivni stezi s privzdignjeno nagnjenimi zavoji za preizkušanje v vožnji z visoko hitrostjo v centru Millbrook. V 24 urah so prevozili 4800 kilometrov, ob le 22 minutah postanka. Ob poizkusu doseganja svetovnega rekorda v razredu FIA serijsko izdelanih avtomobilov z dizelskim motorjem delovne prostornine od 1600 do 2000 kubičnih centimetrov, z nadtlačnim zračnim polnjenjem so dosegli izjemno povprečno hitrost 201 km/h.

Ob tem sta Opel in sestrska blagovna znamka Vauxhall dosegla še 12 drugih svetovnih rekordov in šest britanskih državnih rekordov hitrostne vztrajnostne vožnje. Za tovrstno 24-urno vožnjo so morali avtomobile opremiti z varnostno kletko. Namestili so jim tudi dirkaške sedeže znamke Corbeau in varnostne pasove znamke Luke. Poseg so opravili pod nadzorom športnih komisarjev. Opel in Vauxhall še čakata na uradno potrditev FIA doseženih rekordnih izidov.

Dve Astri CDTI sta zapeljali na progo High Speed Bowl v Millbrooku v bližini Milton Keynesa 5. oktobra ob 16 uri. Avtomobile si je s strokovnjaki Opla in Vauxhalla delilo devet novinarjev. Vodja moštva voznikov je bil Volker Strycek, bivši voznik v prvenstvu DTM in direktor Opel Performance Cars & Motorsport. Strokovnjak za športne predelave avtomobilov in športni direktor je bil izjemno zadovoljen ob zaključku 24-urnega maratona, saj je bilo podrtih 18 rekordov.