Med Slovenci priljubljena večigralna 3D dirkaška igra BMW xDrive Challenge se predstavlja v različici 2014 s privlačnimi novostmi. Igra je zasnovana za mobilne naprave in igralcem celo omogoča, da z BMW xDrive modeli virtualno tekmujejo proti tovarniškim BMW voznikom. Tekmovalci lahko izkusijo inovativno BMW xDrive tehnologijo v digitalnem okolju, ki uprizarja dinamične vremenske razmere, posnetke satelitskih podatkov resničnih lokacij in privlačne 3D upodobitve modelov BMW X1, BMW X3, BMW X5 ter BMW X6.

Igro BMW xDrive Challenge 2014  je možno igrati preko Facebooka, preko iPhona in iPada. Odločimo se lahko ali bomo tekmovali proti svojim Facebook prijateljem ali pa kateremu drugemu xDrive Challenge igralcu. Ena glavnih novostih je tudi virtualna dirka proti tovarniškim voznikom BMW, ki v realnem svetu nizajo zmage: Bruno Spengler, Tim Glock in Martin Tomczyk.

P90142023

Igra je neverjetno enostavna in hkrati razburljiva. Na začetku igre je za dirkaške podvige na voljo BMW X1. Doseganje točk in zmage prinašajo t.i. BMW kovance, s katerimi se odklepa ostale modele vozil (BMW X3, novi BMW X5 ter BMW X6), stavbe ali proge za dokončanje igre. Vsaka odklenjena stavba omogoča specifično nadgradnjo na vozilu. Vsako vozilo je namreč možno nadgraditi z nakupom predelovalnice vozil (Tune up shop), kjer je možno izboljšati zmogljivost vozil. Za estetične izboljšave na vozilih je na voljo karoserijska delavnica (Body Shop). Barvo vozila pa je možno spremeniti v lakirnici (Paint Shop).

Igra BMW xDrive Challenge 2014 je brezplačno na voljo za prenos iz  iTunes App Store.