V Kranjski Gori – deželi xDrive se zaključuje letošnja sezona BMW xDrive doživetja, na katerem so lahko prijavljeni udeleženci preizkusili inteligentni sistem štirikolesnega pogona ter doživeli pestri dodatni program športnih zimskih radosti. Samo v letošnji sezoni bo xDrive doživetje v vožnji preizkusilo več 600 navdušenih udeležencev.

Doživetje BMW xDrive

Okretnost vozila BMW v zimskih razmerah lahko udeleženci preizkusijo na posebnem poligonu, na snežni podlagi in na cesti, saj je BMW Slovenija skupaj s pooblaščeni prodajalci BMW v Kranjski Gori tudi letos organiziral razburljivo BMW xDrive doživetje. Na dogodku je bila na voljo najnovejša modelna paleta, ki med drugim vključuje novi BMW X5 in BMW serije 4 Coupé, BMW X3, BMW serije 5 Limuzina in BMW serije 3 Gran Turismo.


BMW xDrive KRG_57

Udeležence skozi program vodijo izkušeni BMW inštruktorji. Po kratki interaktivni teoretični predstavitvi programa in pogona BMW xDrive, ki vključuje tudi zanimive filmčke, BMW inštruktor odgovori na vsa morebitna vprašanja. Udeležence na posebnem poligonu nato čakajo vaje s stranskim nagibom in kontroliranim drsenjem, kjer dodobra spoznajo zmogljivosti BMW xDrive.

Zahvaljujoč inteligentnemu sistemu štirikolesnega pogona BMW xDrive lahko vozilo BMW izkorišča vse prednosti pogona na zadnja kolesa, hkrati pa zmore ob zaznani izgubi stabilnosti že v milisekundah vso moč prenesti na kolesa z zanesljivim oprijemom. Vozniki BMW xDrive se lahko podajo na osvajalski pohod v zahtevno strmino, na spolzko cestišče ali preko kočljivih ovinkov. Z BMW xDrive imajo prednost na vsakem terenu. Vsak udeleženec dogodka v Kranjski Gori je lahko opisane prednosti BMW xDrive preizkusil tudi na vožnjah po zahtevnejšem terenu.

BMW xDrive KRG_28

Športne zimske radosti dežele xDrive

Poleg preizkusa najbolj naprednega štirikolesnega pogona na svetu BMW xDrive, so lahko udeleženci svoje spretnosti brezplačno preizkusili tudi na posebnem drsališču, saj bo vsak udeleženec prejel kupon za BMW xDrive drsališče.
Starši pa so se lahko brezskrbno udeležili doživetja xDrive. Poskrbljeno je bilo namreč tudi za najmlajše z organiziranim varstvom in otroško animacijo.

Za smučarske navdušence je skozi vso sezono na smučišču v Kranjski gori postavljena BMW smučarska proga, kjer se obiskovalci lahko pomerijo v veleslalomski in cross ski vožnji na čas ter imeli možnost, da se po progi spustijo kot pravi profesionalci.

Spletna stran projekta: www.bmw.si/xdrive.

BMW xDrive KRG_54

DSC_0151

BMW xDrive KRG_40