Citroën je 18. aprila 1934 medijem predstavil avtomobil “TA”, ki je povzročil pretres na takratnem avtomobilskem trgu s številnimi inovacijami, med katerimi je bil tudi prednji pogon, zaradi katerega se je avtomobila hitro prijelo ime “prednji pogon”, kar je po francosko Traction avant.

Na veliko veselje ljubiteljev avtomobila Traction avant se tudi 80 let kasneje o njem še vedno govori. Tako bodo skozi vse leto potekali različni dogodki v organizaciji oddelka CITROËN HERITAGE, ki je zadolžen za avtomobilsko dediščino znamke.

Ti dogodki bodo ponujali številne priložnosti za spoznavanje ali ponovno spoznavanje tega avtomobila. Na razstavi RETROMOBILE 2014 v februarju se je na stojnici CITROËNA že predstavil klub La Traction universelle*. Predstavili so dva modela TRACTION AVANT 11 FAMILIALE letnik 1937 in 1957.

Od marca do junija je svoje mesto v osrčju razstave “My CITROËN Aventure” v stavbi C42 na Elizejskih poljanah dobil tudi zelo poseben avtomobil TRACTION AVANT: TRACTION AVANT Sans Frontières 11BL iz leta 1955. Pripadal je zvezi Traction Sans Frontières, ki vozi po vsem svetu in se udeležuje relijev zgodovinskih avtomobilov ter humanitarnih misij.

V prihodnjih tednih bodo ljubitelji in širša javnost lahko srečali avtomobile TRACTION AVANT:

– ob priložnostih, kot je festival Autodrome Heritage Festival, ki poteka 7. in 8. junija na legendarni progi Montlhéry (91), ali na dogodku Eurocitro 2014, ki bo od 8. do 10. avgusta na progi v le Mansu (72);

– v avtomobilskih salonih, med drugim v Orléansu (45) 20. in 21. septembra ali v Epoqu’Auto od 7. do 9. novembra v Lyonu (69);

– na cestah širom Francije v sklopu številnih izletov, ki jih organizirajo regionalne sekcije kluba La Traction universelle. Naj omenimo srečanje v kraju Roost-Warendin (59), ki bo 31. maja in 1. junija, ter v kraju Ferté Vidame (28) 13. in 14. septembra, ki bo najpomembnejši dogodek leta z XXX .

*Klub La Traction universelle združuje več kot 1500 članov iz Francije in drugih držav.