Včeraj se je na letališču Rakičan, domači bazi Master pilota svetovnega prvenstva Red Bull Air Race ter prvega BMW M Slovenija Red Bull Air Race predstavnika Petra Podlunška, odvil dirkaško-letalski dan, prepoln lepih občutij, ekipnega duha, hvaležnosti, adrenalina, užitkov in lepote!

DSC_0108

Na najbolj vroč dan leta dosej, je ekipa Peter Podlunšek Racing pripravila nepozaben dan za partnerje, prijatelje in vse ljubitelje aviacije. Jadralna letala, trije piloni, letalska flota ekipe PP37, challengerjev extra, helikopter Cobra ter BO-105 ter divji dirkalnik BMW M4 so poskrbeli za sanjsko kuliso. Vrhunec dneva je bil Petrov šov, ki je dvignil kocine vsaj 1000 obiskovalcem prireditve, ki je potekala vzporedno z državnim prvenstvom v jadralnem letenju.


DSC_0084

Ko je slovenski letalski as letel le nekaj metrov nad množico, je ta preglasila zvok njegovega Edga. Na dogodku je Peter Podlunšek predstavil tudi svojo ekipo in povedal nekaj besed, ki so ganile vse prisotne in si jih velja zapomniti: “Skrivnost uspeha je – ekipno delo. Vsak član moje ekipe je nepogrešljiv, brez njih danes ne bi stal tukaj, kot je nepogrešljiv vsak od naših partnerjev, prijateljev in podpornikov, torej vseh vas, ki ste danes prišli sem – brez vas zagotovo ne bi hodil po svoji športi poti. Človek ničesar ne more zgraditi sam, kot tudi ne more sam uživati v sadovih svojega dela.”

DSC_0341

Pod polno luno, na dan, ko je Neil Armstrong prvič stopil na Luno, pa je – nomen est omen – Peter Podlunšek v imenu BMW Group Slovenija prejel tudi ključe svojega novega cestnega dirkalnika BMW M4. Ključe je Petru predal direktor Selmar d.o.o. Uroš Seles, na dogodku pa je bil prisoten tudi Axel Mitter, predstavnik BMW M oddelka v Nemčiji. »BMW M kot najmočnejša črka na svetu izbira le najpogumnejše in najdrznejše predstavnike. Odločitev za Petra, ki je groza nebu, je bila – samoumevna.” je v svojem šaljivem slogu povedal mož, ki je na dogodku v Murski Soboti zelo užival in tudi poletel med piloni ter po strugi reke Mure. “Prekmurje je prečudovito!” je po poletu povedal navdušeni g. Mitter.

DSC_0255

Vsi gostje ekipe Peter Podlunšek pa si bodo dan zapomnili tudi po izjemnih prekmurskih dobrotah ter pregovornem prekmurskem gostoljubju – za njihove zemeljske apetite so poskrbeli izjemni Korenika, Teta Frida, Radgonske Gorice in Marof.