Če spremljate svet avtomobilizma vsaj od leta 2001, potem se verjetno spomnite, kako je BMW najel znane producente in igralce, ki so posneli vrsto kratkih akcijskih filmov v katerih so nastopali različni modeli z barvarske palete. Petnajst let kasneje so se Münchenčani ponovno vrnili v filmske vode in ponovno s Clive Owenom v glavni vlogi posneli serijo ”Pobeg” (The Escape).

BMW je prvo serijo z naslovom The Hire izdal leta 2000. Ta film si je tekom let na socialnem omrežju YouTub, in ogledali več kot 10 milijonov ljudi in je nekakšna zgodovinska filmska lekcija znamke BMW. Seveda je k uspehom filmčkov pripomogla igralska zasedba. Na čelu nje je bil Clive Owen, ki se mu je parih delih pridružila tudi kraljica popa, Madonna

In temu je tako tudi tokrat. Clive Owen za volanom. Režiser filma District 9, Neill Blomkamp bo znova kreiral gibajoče slike. Preostali vidni obrazi BMW filma The Escape so še Dakota Fanning, Jon Bernthal iz filma The Walking Dead in Daredevil, in Vera Farmiga iz filma The Departed in The Conjuring. In ker je ta film narejen ss strani režiserja Blomkampa, je dodano malo več znanstveno fantastičnih vložkov, kot smo vajeni.

Zaposleni izdal skrivnosti prihajajoče BMW M5!