Razkrita neprijetna resnica: Ženske so boljše voznice!

Študija, ki jo je opravil nemški avtomobilski klub ADAC, je rešila večno dilemo: Kdo so boljši vozniki – moški ali ženske? Rezultati so razkrili, za (nas) moške, izjemno neprijetno resnico – baje, da ženske vozijo bolje.

To, da ženske vzvratno ogledalo uporabljajo za ličenje, da se vozijo z zategnjeno ročno zavoro in da za parkiranje porabijo celo večnost, so trditve, ki zgleda da ne držijo in nikoli niso. Očitno moški takšne in drugačne anekdote uporabljamo zgolj in samo v bran lastnega ega.

Raziskava nemškega avtomobilističnega kluba ADAC je pokazala, da naredijo ženske manj prometnih prekrškov. Ženske so storile občutno manj prometnih prekrškov, prejele veliko manj vpisanih točk, med vožnjo delajo veliko manj napak in so kot voznice varnejše.

Nekaj povzetkov iz statistike kaže naslednje:

Prepoved vožnje: samo 16,2% žensk v primerjavi s 83,8% moških.
Kazni za vožnjo brez vozniškega dovoljenja: samo 6,3% žensk.
Prehitra vožnja: samo 21,2% žensk.
Prekršek pri prehitevanju: samo 20% žensk.
Prekratka varnostna razdalja: kljub vsemu še vedno le 30,9% žensk. Manj kot tretjina.

Samo pri zavijanju in neupoštevanju prednosti so se dame pogosteje približale »superiornim« voznikom: 35 – 37% listkov za tovrstne prometne prekrške so osvojile voznice.

Ampak voznice si niso prislužile manj kazenskih točk zato, ker jih je na cesti manj kot moških. Res, da je v Nemčiji delež voznic, udeleženk v cestnem prometu le 37%. Vendar so ADAC-ovi izvedenci pri preračunavanju statistik upoštevali tudi ta podatek in temu primerno ovrednotili skupni rezultat.

Zgleda, da so očitno res ženske boljše za volanom. Še več, pomanjkljive vozniške sposobnosti pri moških vodijo do več povzročenih nesreč in to v vseh starostnih skupinah. Podobne rezultate pa je že pred časom pokazala tudi raziskava nemškega avtomobilističnega kluba ACE, ki navaja, da ženske povzročijo le eno tretjino vseh prometnih nesreč.

Torej, očitno famozni stavek, če prenehamo ženskam točiti bencin bo manj prometnih nesreč, ravno ne drži. Ali pač? 😀

Vir:ADAC

10 strašljivo bizarnih prometnih nesreč, ki so jih ujeli na kamero!

https://www.avtofotomarket.si/aktualno/2017/01/21/pozor-aktivacija-sekcijskega-merjenja-hitrosti-pod-trojanami/

FOTO: Huda nesreča! Voznik prestižnega vozila na drogah in alkoholu