BUGATTI: Eleganca, prestiž, 1500 konjičkov in hitrost preko 400 kilometrov na uro

Deževen dan, prosti čas in ¨klasično¨ brskanje po spletu za novimi jeklenimi konjički in vse kar ima vsaj majhno povezavo z njimi. Ko dodobra spoznaš že praktično vse vrste avtomobilov, ti pade na misel znamka, ki ustvarja neverjetno.

Vsak avtomobilski navdušenec je verjetno že vsaj enkrat slišal za avtomobil, ki nosi emblem z imenom Bugatti. Verjetno je tudi ob tem imenu pomislil: ¨Saj res, to je tisti s 1.000 konji!¨ Vse to je bilo res, dokler se mejnik ni premaknil precej višje.

Bugatti Chiron, iskrivih 1500 ¨žrebcev¨, hitrost elektronsko omejena na 420 kilometrov na uro, cena osnovnega avtomobila 2,4 milijona evrov. Na papirju se sliši imenitno, kako pa je vse skupaj dejansko v praksi ?
8,0-litrski 16 valjnik ob pomoči štirih turbo puhal avtomobil izstreli z mesta do stotice v manj kot 2,5 sekunde. Kar osupljiv podatek, vsaj dokler ne opaziš, da šprint do 300 kilometrov na uro traja manj kot 13,6 sekund. Glede na to, da povprečen avtomobil takšen čas potrebuje za doseg okroglih sto kilometrov na uro. V notranjosti ni velikih zaslonov na dotik ali poplave stikal za upravljanje. Eleganca, prestiž, na merilniku hitrosti število 500, vsak detajl skrbno načrtovan in vsaka linija s svojim pomenom.

Chiron je simbol za stvaritev, ki presega meje verjetnega v svetu avtomobilizma. Je popolnoma legalen za cesto, videli ga bodo le redki, še manjša peščica ga bo lahko kupila. A kljub vsemu, bo s svojimi sposobnostmi osupnil vsakega, pa čeprav lahko o tem le beremo.

Modernizirana družina – Renault Scenic dCi 130 Bose

NEZASLIŠAN POSNETEK: S kolesom skozi predor Dekani!