Ne glede na naše politične perspektive, se vsi avtomobilski privrženci strinjamo, da se številni državni veljaki naokrog prevažajo v zanimivih avtomobilih. Veliko centralno-evropskih politikov uporablja prestižne nemške ladje, francoski poglavar pa se je odločil za podporo domače znamke.

Emmanuel Macron je s ponosom izbral svojo novo predsedniško vozilo, največjega, najbolj prestižnega DS na voljo. Precej bolj postavnega od tistega v prodajnih salonih. Na začetku svoje predsedniške poti se je prvič zapeljal z izvedenko DS 7 Crossback Présidentiel, sedaj so vozni park nadgradili na DS 7 Crossback Élysée.

Gre za kar 200 mm podaljšano različico DS-ovega SUV-ja, ki ga poganjal priključno-hibridni pogonski sklop s 300 konjskimi močmi. Obenem je karoserija dodatno varnostno okrepljena in ponuja bistveno več prostora v notranjosti. Zadnjo enojno klop sta nadomestila dva kapitanska sedeža, ločena s sredinskim naslonom za roke. Povsod je polno raznih gumbov za vklapljanje različnih funkcij, USB priklopov in celo brezžična polnilna ploščad.