Nova Opel Mokka-e je osvojila priznanje ‘zlati volan 2021’ in v boju za eno najprestižnejših nagrad v avtomobilski panogi kot ‘najboljši avto za manj kot 25.000 evrov’ premagala močno konkurenco.

Mokka-e brezhibno nadaljuje Oplovo serijo uspehov pri podelitvi te nagrade. Lani je ‘zlati volan’ v Rüsselsheim prinesla Opel Corsa-e z baterijskim električnim pogonom.2 Po Amperi-e leta 2017 in Corsi-e leta 2020 je Mokka-e zdaj tretji električni model in obenem prvi Oplov SUV, ki je osvojil ta prestižni naziv. Električna vozila z bliskom elektrificirajo tako strokovnjake in bralce revij AUTO BILD in BILD am SONNTAG kot kupce.

“Naša Opel Mokka-e je vse prej kot običajna in to je ponovno dokazala z letošnjim ‘zlatim volanom’,” je na sinočnji podelitvi nagrad v berlinski Axel Springer Haus povedal Oplov izvršni direktor Uwe Hochgeschurtz. “Mokka-e z najsodobnejšimi tehnologijami in brezkompromisnim dizajnom poskrbi, da je e-mobilnost zabavna v vsakem pogledu. Zelo nas veseli, da se s tem strinjajo tudi naši kupci, bralci revij AUTO BILD in BILD am SONNTAG ter strokovna žirija.”

V Nemčiji je Mokka-e (z vstopno ceno, ki ji je odštet okoljski bonus) dostopna za malo manj kot 25.000 EUR. V Sloveniji pa, ker je subvencija eko sklada 2.500 EUR manjša kot v Nemčiji in znaša tako le 4.500 EUR ter ker je DDV v Sloveniji za 3-odstotne točke višji kot v Nemčiji, je primerljiva Mokka-e na voljo za 27.842 EUR.