Citroën bo kot sopokrovitelj ekipe AG2R CITROËN obnovil celoten njen vozni park z novimi vozili, med katerimi bo tudi novi paradni model znamke Citroën, C5 X in novi C5 Aircross.

V novem voznem parku bodo naslednji modeli: priključni hibridni C5 Aircross, priključni hibridni C5 X in Spacetourer. Tokrat bo Citroën prvič opremil ekipo z vozili C5 X. Vključitev priključnih hibridnih vozil v vozni park je izjemnega pomena, saj priča o Citroënovem inovativnem pristopu do energetskega prehoda na poti do trajnostne mobilnosti.

Glede na to, da je ekipa stalno na poti, je zanjo vozni park vozil, ki ga ima na razpolago, bistvenega pomena. Prostorna notranjost je eden izmed glavnih kriterijev pri izbiri novih vozil. Za ekipo je bistvenega pomena, da lahko s seboj prevaža čisto vse, kar potrebuje, od radijske opreme do rezervnih oblačil, čelad, bidonov z vodo in potrebščin za kolesarje, koles in rezervnih delov, kot so rezervna kolesa in orodje za vzdrževanje. Na vsaki dirki avtomobil v povprečju prevaža na strehi do 7 koles.

C5X in novi C5 Aircross poosebljata učinkovitost in zanesljivost. Zagotavljata namreč mobilnost celotne ekipe, tako na dirkah kot med treningi, na vseh vrstah terenov in ponujata vse tiste elemente, ki so bistveni za ekipo, kot na primer vzorno udobje, prostorna notranjost, dostopnost in nosilnost, najnaprednejše tehnologije s področja varnosti ter učinkoviti in okolju prijazni motorji.

Citroën odločno zagovarja trajnostno mobilnost in meni, da bi morala biti na voljo čim širšemu številu ljudi. Citroën se je zavezal, da bodo do leta 2025 vsi modeli iz njegovega izbora na voljo s 100 % električnimi ali priključnimi hibridnimi izvedenkami. Citroën želi s širitvijo različnih pristopov k mobilnosti svojim strankam vrniti svobodo gibanja in dokazati, da mu je zares mar za dobrobit njegovih uporabnikov.

Vozni park bo zajemal še 9 priključnih hibridnih vozil C5 Aircross in 7 vozil Spacetourer.