O štiri ali več kolesnih umetnijah iz ameriškega Teksasa smo pisali že večkrat. Hennessey Performance namreč slovi po sila nadgrajenih in izdatno modificiranih ameriških vozilih, vse od mišičnjakov pa do najbolj znanih poltovornjakov divjega zahoda. Tokrat so predstavili posebno Overland Edition različico Mammotha 1000 TRX, ki je kakopak izpeljanka iz Ramovega modela 1500 TRX.

Pričnimo pri pogonu, ki sicer ni prav nič nadgrajen in to niti ne rabi biti. Jenkijevski prisilno polnjeni 6,2-litrski HEMI V8 z 900 (Mammoth 900 TRX) ali kar 1.000 KM (Mammoth 1000 TRX) ni ravno skromen motorček in če temu dodamo še štirikolesni pogon z obilico navora je zgodba jasna – govorimo o skoraj neustavljivem pickupu.

Overland Edition vsej tej silni zmogljivosti doda povsem nov pečat. Paket je namenjen avanturistom, željnih raziskovanja neobljudenih predelov puščav, gozdov in gorovij. Vozilo zagotavlja visoko mero samozadostnosti in robustnosti, da vas ponese kar najdlje v divjino. Kaj paket v vrednosti 20 tisočakov pravzaprav prinaša? Modularni paket uporabnih rešitev za preživljanje v divjini povsem na kratko. To med drugim zagotavljajo 140 centimetrov dolga tenda za senčenje ali ščitenje, dodatni rezervoarji za gorivo, nadtlačni rezervoar pitne vode in podobno. Vozilu je dodano še orodje kot je velika dvojna sekira, lopata in velika LED svetilka.

Skratka, veliko dodatne opreme in priročnih rešitev, ki bodo skrbele za vašo dobrobit med raziskovanjem divje narave. Morda se ob vsem zgoraj naštetem zdi 20 tisočakov enostavno dosegljiva nadgradnja, vendar pri Hennessyju zahtevajo, da si že lastite Mammotha 900 ali 1000, za kar boste sprva odšteli 37 tisočakov. No, tudi »Off road enhancement« paket v vrednosti 18 tisočakov boste primorani izbrati. Torej kar 75 tisočakov dodatka na »osnovnega« Rama 1500 TRX …