Angleško podjetje Hilton & Moss se bavi s kar nekaj aktivnostmi v avtomobilski branži. Gostijo dražbe razkošnih in športnih vozil, imajo svoj prodajni salon z rednim štirikolesnim portfeljem, hkrati pa so znani po celovitih in s strani originalnih proizvajalcev potrjenih restavracijah starodobnikov. Tokrat so se njihovi zaposleni zopet izkazali in iz kupa rje obudili danes sijočega Mercedes-Benza 300 SL Roadster iz leta 1957.

Že res, da je 300 SL Roadster v stalni senci svojega bratskega Gullwing kupeja, vendar ni zato nič manj čeden. Ikonični Mercedesov model je je nastal po ideji Maxa Hoffmana, v 1950-ih morda najbolj znanega ameriškega uvoznika evropskih razkošnih vozil, saj je bil prepričan, da bo avtomobil pravi hit onkraj Atlantika – od tod tudi premiera SL 300 na salonu v New Yorku in ne na domačih evropskih tleh.




Naš osrednji voz je svojo pot ravno tako pričel v Združenih državah, se po nekaj letih preselil v rodno Nemčijo in nazadnje končal v Angliji. Pri podjetju Hilton & Moss so ga sprejeli v poškodovani obliki s korozijo prežetimi elementi in sestavnimi deli, zato je večina delov ponovno izdelana po originalnih načrtih in prepeljana iz Nemčije.

Tako se pred vami na fotografijah zopet sveti popolnoma prenovljen 300 SL Roadster v sijoči temno sivi karoserijski barvi, ki jo dopolnjujejo kromani zunanji elementi. Ambient se bohoti v rdečem usnju, kjer domujejo popolnoma novi ter v skladu z originalom izdelani merilniki, indikatorji in stikala. Na podoben način so že pred meseci obnovili sijaj nekoliko šibkejšega Mercedes-Benzovega modela 190 SL s precej odmevno lastniško knjižico …