Ford povečuje ponudbo prikupnega malega križanca Puma z bogatim paketom opreme Vivid Ruby Edition, ki bo na voljo pomladi prihodnje leto. Ob prihodu bo možna izbira med dvema blago-hibridnima pogonskima sklopoma, v zameno za približno 35 tisočakov.

Puma Vivid Ruby Edition, umeščena pod nabrušeno različico ST, bo odeta v ekskluzivno rubinasto karoserijsko barvo, ustvarjeno na podlagi barve Hot Magenta. Čudovit odtenek ponoči deluje zelo temno rdeče, v sončni svetlobi pa so poudarjeni bleščeči rubinasti kovinski odtenki.

Izstopajočo novo barvo dopolnjujejo črno pobarvana kontrastna streha in karoserijski elementi v sijajno črni barvi, ki se ujemajo z 18-palčnimi črnimi platišči. Usklajevanje podrobnosti se nadaljuje tudi v notranjosti, kjer so dodali okrasne šive v jagodičasti in beli barvi, ki se raztezajo od volana do preprog.

Visoka paletna umestitev nad opremo Vignale prinaša številne bonbončke, kot so športno vzmetenje, zatemnjena stekla, ogrevani sedeži in volanski obroč, Bang & Olfusen ozvočenje ter 12,3-palčne digitalne merilnike v kombinaciji z 8-plačnim informacijskim zaslonom na dotik. Slednja poganja operacijski sistem SYNC 3 s podporo storitev Apple CarPlay in Android Auto. Posebno izdajo Vivid Ruby bosta poganjala blago-hibridna bencinska motorja z litrsko prostornino, z močjo 92 kW (125 KM) ali 114 kW (155 KM), v kombinaciji z ročnim ali samodejnim menjalnikom.