Znamka MG je napovedala, da bo leta 2024 na Festivalu hitrosti v Goodwoodu, na čelu legendarne osrednje postavitve, s katero bo znamka praznovala kultno stoletnico avtomobilske znamke.

MG-jev težko pričakovani električni roadster Cyberster EV bo na čelu vsakoletne kiparske mojstrovine Gerryja Judaha, pri čemer bo podjetje prvič stopilo v središče dogajanja pred hišo v Goodwoodu.

Cyberster predstavlja novo generacijo zmogljivega avtomobila, ki prihaja letos poleti, v Sloveniji pa
bo kupcem na voljo od jeseni dalje. Le-ta predstavlja nov električno osupljiv mejnik v bogati zgodovini
znamke MG. Osrednji položaj na najprestižnejšem avtomobilskem dogodku na svetu obeta enega najbolj vznemirljivih trenutkov v praznovanju stoletnice znamke v Združenem kraljestvu in drugod
po svetu.

Vojvoda Richmondski, ustanovitelj Festivala hitrosti, je dejal: “Po svetovni premieri osupljivega modela Cyberster na Festivalu hitrosti leta 2023 smo navdušeni, da se MG letos vrača v Goodwood, kjer bo v slogu proslavil svojo stoletnico ovstoja. To bo primeren poklon prvim 100 letom enega najstarejših in najbolj priljubljenih britanskih proizvajalcev, ki že dolgo sodeluje z Goodwoodom. V letih 1948-1966 so bili avtomobili MG skoraj vedno prisotni na dirkališču, pred tem pa je moj dedek v tridesetih letih prejšnjega stoletja vodil ekipo MG in leta 1931 tudi zmagal na slavni dirki „Double-Twelve Hour Race“ v Brooklandsu. Navdušili so ga njihova majhna teža, preprostost in premišljena tehnika – značilnosti, ki so še danes temelj znamke. MG-jeva 100-letna zgodovina skupaj z nenehnim prizadevanjem za inovacije se odlično ujema z letošnjo temo ” Horseless to Hybrid”, ki priznava napredek na področju tehnologije in moči, ki je v zadnjih 130 letih oblikoval avtomobilski šport.”

Da bi spodbudili partnerstvo s festivalom hitrosti v Goodwoodu, se je Cybersterju pred hišo v
Goodwoodu pridružil eden njegovih najslavnejših predhodnikov, čudovit MGB Roadster Mk1 iz leta
1964 z 1,8-litrskim motorjem BMC. Oba roadsterja MG iz različnih obdobij bosta imela vidno vlogo
na samem festivalu.