Na slovenske ceste je zapeljal še eden športni terenec ljudske znamke. Volkswagen Taigo  stavi na dinamičen kupejevski videz.

Taigo s pogonom na sprednji kolesi navdušuje s svojo trendovsko karoserijo crossoverja, dvignjenim položajem sedenja, pionirsko povezljivostjo in neomejeno vsakdanjo praktičnostjo. Zadnji del petsedežnika se zadaj spušča v slogu kupeja, ne da bi pri tem omejil prostor za glavo potnikov zadaj. Prtljažni prostor meri 440 litrov.

Volkswagen tako širi ponudbo kompaktnih modelov Polo (s kompaktnim zadkom) in T-Cross (SUV), ki temeljijo na prečni modularni platformi (MQB), s tretjo karoserijsko različico, ki je bila doslej rezervirana predvsem za drage modele. Številni asistenčni sistemi najnovejše generacije zagotavljajo najboljše udobje in visoko varnost za vse potnike.

Na voljo sta dva motorja, trivaljni litrski turbobencinar lahko ponuja 70 oziroma 81 kW moči, močnejša različica ima poleg ročnega še možnost izbire robotiziranega menjalnika DSG. Močnejši je štirivaljni motor 1.5 TSI, ki ponuja 110 kW moči in je serijsko povezan z menjalnikom DSG. Vgradnja dizelskega motorja ali hibridnega sklopa zaenkrat ni predvidena.

Trenutno vas bo novi Taigo z opremo Life stal vsaj 19.461 evrov, kar je okoli tri tisočake več kot primerljivo opremljen Polo in tisočak manj od opremsko enakega modela T-Cross. Osnovno različico Taiga lahko pričakujete šele v drugi polovici leta, bo pa okoli tisočak in pol cenejša od opreme Life.