Nova Opel Astra prihaja s povsem novo in bistveno bolj drzno obliko, ki jo bo podprla najsodobnejša tehnologija in širok nabor pogonskih sklopov – tudi priključno hibridni in električni.

Poznavalci avtomobilskih oblikovnih slogov bodo tako zatrdili, da je nova podoba Astre pričakovana, saj so jo Oplovci posredno nakazali pred tremi leti s študijo GT X s t.i. VIZOR masko vozila oziroma vizirjem, le da so jo takrat predstavili na crossoverju in ne kombilimuzini. Nova Astra tako deluje še bolj dinamično in predstavlja novo generacijo Oplovih modelov, ki so jo napovedali že športni terenci Mokka, Crossland in Grandland.

Nova Astra velikostno sledi svoji predhodnici, čeprav je od slednje daljša (+ 4 mm) in opazno širša (+ 51 mm), bo pa zato za pol drugi centimeter nižja. Prirast milimetrov vpliva na prostornost vozila, katerega prtljažni prostor po novem meri 422 litrov (+ 52 L).

V skladu z zunanjo podobo, je revolucija sledila tudi v notranjosti. Tam vas pričaka povsem digitaliziran ambient z dvema 10-palčnima zaslonoma. Prvi je voznikov informacijski, ki je dopolnjen z osrednjim multimedijskim, dodatno pa bo za doplačilo na voljo projekcijski head-up zaslon. Nasploh so nedrja nove Astre prečiščena stikal in sledijo trendom umika tipk in upravljanju preko zaslonov občutljivih na dotik. Digitalna pamet izhaja iz najbolj naprednih sistemov, ki jih koncern Stellantis (FCA in PSA skupaj) v svojih vozilih nudi.
Pod motornim pokrovom so Nemci ohranili vse konvencionalne opcije in jih oplemenitili z možnostjo izbire priključnega hibrida. Tako bodo motorno paleto tvorili bencinski in dizelski motorji z močjo od 110 do 225 KM, ki bodo moč prenašali preko ročnega 6-stopenjskega ali samodejnega 8-stopenjskega menjalnika. V primeru izbire priključnega hibrida bosta na voljo dve zmogljivostni različici s sistemsko močjo 180 ali 225 KM. Pri obeh bo jedro naveze 1,6-litrski prisilno polnjeni bencinski agregat v kombinaciji z elektromotorjem, ki bo energijo črpal iz litij-ionske baterije. Slednja bo imela kapaciteto 12,4 kWh, kar bi v povprečju zadoščalo za električno avtonomijo 50 kilometrov.

Cene nove Opel Astre se bodo pričele pri 21.490 evrih, kolikor bo potrebno odšteti za osnovnega bencinca. Cene dizelskih različic se bodo pričele pri 24.890 evrov, medtem ko se hibridna ponudba prične pri 32.890 evrov. Karavanska različica bo dosegljiva za točno tisočaka več.