MG Motor, avtomobilska znamka ustanovljena v Veliki Britaniji leta 1924, si je svojo slavo pridobila s specializirano proizvodnjo majhnih športnih avtomobilov. V zadnjih nekaj letih, pod novim lastništvom SAIC Motor-ja, nastajajo novi avtomobili z vizijo globalne dostopnosti.

Uvoznik za znamko MG Motor v Sloveniji je Grand Automotive Adriatic d.o,o, ki je v popolnem lastništvu skupine Taavura. MG in SAIC Motor sta izbrala skupino Grand Automotive za partnerja v Adriatic regiji zaradi dokazane sposobnosti uveljavljanja novih znamk na tržišču skozi strategijo hitre rasti. »Naš cilj je v Sloveniji doseči 3 % tržni delež, kar bomo dosegli s kakovostnimi vozili, ki jih kupcem ponujamo po dostopni ceni in s katerimi bomo konkurenčni na slovenskem trgu,« pravi Nenad Pleteš, direktor znamke Adriatic.

V Sloveniji so MG ZS, HS ter eHS kupcem na voljo v prodajno servisnih salonih po vsej Slovenij, natančneje v Ljubljani (Plan-net Solar), Jesenicah (ASP d.o.o), Kopru (Trgo ABC), Novem mestu (TPV Avto), Celju (Avtotehnika Celje) in Mariboru (Štajerski avtodom). Mario Rob, vodja prodaja MG Motor Adriatic pravi: »Zelo smo veseli, da smo znamko MG pripeljali na slovenski trg. To so avtomobili, ki prinašajo povsem novo raven kakovosti in uglajenosti in so na voljo v športnem in cenovno ugodnem paketu. Namenjeni so predvsem družinam, ki iščejo visokokakovostno alternativo običajnim SUV-jem.«

V prihodnjih mesecih tega leta, pa se bo športnim terencem pridružila še celotna paleta električnih vozil, in sicer ZS EV (popolno električno vozilo evropskih meril), MG 4 in MG 5 (prvi električni karavan). »V sodelovanju z MG Motor S CEE in skupino SAIC pa pripravljamo mrežo koncesionarjev za pospeševanje prodaje električnih vozil. Pričakujemo, da bomo v tem letu dosegli 10 % tržni delež v tem segmentu in temu primerno razvijamo našo strategijo. Namreč MG Motor se bo ponosno predstavil tudi na trgu električnih vozil, po konkurenčnih cenah,« še zaključuje Nenad Pleteš.

  • MG ZS povsem opremljen družinski avto B-SUV segmenta z bencinskim
    motorjem že za 17.500 €;
  • MG HS primeren za vsak življenjski slog C -SUV segmenta že za 23.900 € in
    5 zvezdicami na testu Euro NCAP;
  • MG eHS Plug- in Hybrid z inovativno tehnologijo športnega videza C- SUV že
    za 37.900 €;
  •  7 let garancije oziroma 150.000 km.