Na slovenske ceste je zapeljal osveženi Volkswagen T-Cross, ki se ponaša z modernizirano zunanjo podobo ter pedantnejšimi zaključki v potniški kabini.

Med vidne spremembe se štejejo novi integrirani LED žarometi, spremenjen podpis dnevne osvetlitve in nove zadnje LED luči. V paketu so voljo tudi napredni IQ.Light matrični žarometi. Poleg navedenega so v modelno paleto dodane tri nove barve, ki skupaj z rahlimi popravki odbijačev prinašajo več svežine.

V notranjosti je prenovljeni T-Cross opremljen s prostostoječim osrednjim informacijskim zaslonom na dotik z največ 9,2-palcev premera in 8-palčnimi digitalnimi merilniki, ki so zdaj standardni pri vseh različicah. Sicer bistvenih oblikovnih sprememb v kabini ni, so pa površine armaturne plošče, obloge vrat in sedežev odete v kakovostnejše materiale.

T-Cross ohranja svoj sloves prostornega in vsestranskega kompaktnega SUV-ja, saj sprejme do pet oseb in ponuja prilagodljivo zadnjo klop s pomikom do 140 mm. Prtljažni prostor v standardni postavitvi sprejme od 385 do 455 litrov prtljage, z zloženo drugo vrsto pa se prostor razširi na 1.281 litrov volumna. V nekaterih različicah je mogoče za lažji prevoz daljših predmetov (do 2.398 mm) zložiti tudi sprednji potniški sedež.

Bodoče kupce prenovljenega T-Cross bo navdušila novica, da so povečali nosilnost vlečne kljuke s 55 na 75 kilogramov, kar ponuja večjo svobodo pri vleki priklic ali prevozu koles, predvsem električnih, ki si občutno težji od klasičnih. Okrepljena varnostna plat T-Crossa premore novega potovalnega asistenta s samodejnim prilagajanjem hitrosti in aktivnim ohranjanjem voznega pasu.

Pod motornim pokrovom ni bilo sprememb. Vstopnico predstavlja litrski bencinski trivaljnik s 70 kW, ki je kot edini na voljo s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, medtem ko je zmogljivejša verzija s 85 kW na voljo tako s 6-stopenjskim ročnim kot 7-stopenjskim DSG menjalnikom. Vrh ponudbe je rezerviran za 1,5-litrski štirivaljnik s 110 kW, ki ga je prav tako možno kombinirati s prej omenjenimi menjalniki.

Cena vstopnega modela se začne pri 22.810 evrih, v katero pa ni vključen dodatni popust v višini 1.000 evrov oziroma 1.500 evrov, v kolikor se kupec odloči za nakup s ”hišnim” financiranjem.