Hyundaijev priljubljeni model je zdaj na slovenskih tleh dostopen še v svoji elektrificirani različici. Z novo generacijo vozila prihaja boljši izkoristek energije ter posebna priložnost za prvih 50 kupcev!

Osnovne dimenzijske specifikacije avtomobila ostajajo nespremenjene, kakor velja tudi za pakete oprem. Sokolje oko bo zaznalo nekaj oblikovnih sprememb, predvsem na maski vozila, medtem ko je ključnega pomena inforamcija, da boste kupci lahko izbirali med dvema električnima sklopoma.

Vstopni združuje elektromotor moči 114,6 kW (156 KM) v kombinaciji z baterijo kapacitete 48 kWh, dočim zmogljivejša varianta razpolaga s 160 kW (217 M) moči ter baterijo s kapaciteto 65 kWh. Slednja izvedba se hvali z normnim dosegom 514 km, z enim polnjenjem po mešanem ciklu WLTP.

Hitro DC polnjenje je navzgor omejeno na 102 kW, kar naj bi zadoščalo, da se baterija napolni od 10-80 % kapacitete v 41 minutah. Polnjenje AC z 11 kW pa naj bi različico z manjšo baterijo napolnilo v štirih urah, večjo pa v malo manj kot petih urah in pol.

Kaj pa cene? Za električno Kono bo potrebno odšteti vsaj 43.490 evrov. A pozor! Slovenski zastopnik bo prvim 50 kupcem od 11. marca dalje nudil vsaj 7.500 evrov prihranka! Z drugimi besedami, prva petdeseterica bo lahko Kono iz salona odpeljala za 34.990 evrov (oprema Premium), kar je primerljivo z bencinsko gnano Kono!