Škoda je vzporedno predstavila prenovljeni podobi dveh popularnih kompaktnih modelov Scala in Kamiq, ki se v drugo polovico življenja podajata z osveženim videzom, naprednejšo tehnologijo ter visoko stopnjo varnosti. 

Osnova modelov Scala in Kamiq ostaja enaka kot pred prenovo, vendar so z obsežno preobrazbo poskrbeli za večjo svežino zunanje podobe in izboljšano tehnološko pat. Scala se pohvali z bolj dinamično podobo po navdihu študije Vision RS, za kar poskrbita tanjša žarometa z možnostjo LED matrične tehnologije, preoblikovana mreža maske in preurejena odbijača. Podoben pristop so ubrali pri Kamiqu, kjer opazimo tanjši dnevni svetili, večja ločena žarometa, pokončno mrežo maske, robustne poudarke obijačev in spremenjeno osvetlitev na zadku. Prvič sta oba modela z doplačilom na voljo z naprednimi LED matričnimi žarometi, z značilnimi šestkotnimi moduli.

V skladu s Škodino zavezanostjo k trajnosti sta posodobljena modela Scala in Kamiq opremljena z večjim deležem recikliranih in naravi prijaznejših materialov. Iz reciklirane plastike so recimo rezervoar za tekočino vetrobranskega stekla in obloge kolesnih lokov, naravna rastlinska vlakna iz konoplje ter kenafa pa so uporabljena v notranjih oblogah vrat. Prenova je v notranjosti prinesla standardne 8-palčne digitalne merilnike (ali 10-palčne z doplačilom) in 8- ali 9-palčni osrednji zaslon na dotik, hitre USB-C priklope za polnjenje naprav ter možnost električno pomičnih prtljažnih vrat.

Pod motornim pokrovom češkega dvojca ni prišlo do bistvenih sprememb, paleto motorjev še naprej sestavljajo učinkoviti bencinski agregati TSI generacije evo2, s tehnologijo izklopa valjev za večjo učinkovitost porabe goriva, variabilno geometrijo turbopolnilnikov in izboljšanimi injektorji. Kamiq bo na voljo v treh stopnjah opreme, kot vstopni Essence, nekoliko bolje založeni Selection in najbolje opremljeni ter športno obarvani MonteCarlo. Essence bo ponujen z litrskim trivaljnim bencinarjem s 70 kW (95 KM) v kombinaciji s peststopenjskim ročnim menjalnikom, s šeststopenjskim ročnim menjalnikom in 85 kW (115 KM) ali enako zmogljivim agregatom v sodelovanju s sedemstopenjskim samodejnim DSG menjalnikom. Višje umeščena Selection in MonteCarlo bosta na voljo tudi z 1,5-litrskim štirivaljnim bencinskim motorjem s 110 kW (150KM) v povezavi s šeststopenjskim ročnim ali DSG menjalnikom. Najnižja cena za Kamiqa je postavljena pri 19.434 evrih, najugodnejša DSG različica stane 21.894 evrov.

Pri sorodni Scali je razporeditev stopenj opreme in pogonskih agregatov enaka kot pri Kamiqu, le da, so cene nekoliko ugodnejše. Najdostopnejša Scala se ceni na 18.491 evrov, kombinacija DSG menjalnika in opreme Selecton pa stane najmanj 23.101 evrov. Izvedenka MonteCarlo vas bo brez dodatne opreme olajšala za 24.534 evrov, z najmočnejši motorjem pa za 27.852 evrov.