Ford je na slovenske ceste pripeljal vozilo za katerega trdijo, da ponuja vse kar novodobni lastnik avtomobila potrebuje. Ford Tourneo Courier stavi predvsem na uporabnost, enostavnost, hkrati pa obeta, da bo letošnji “best-seller” znamke modrega ovala.

Petsedežni Ford Tourneo Courier dopolnjuje Fordovo družino večnamenskih vozil Tourneo naslednje generacije in je zdaj naprodaj po vsej Evropi. Ford ponuja tudi modela Tourneo Connect s sedmimi sedeži in Tourneo Custom z devetimi sedeži. Vsi zagotavljajo prostornost, praktičnost in slog, kar je idealno za stranke z aktivnim in pustolovskim življenjskim slogom.

Z informativno-razvedrilnim sistemom SYNC 4 so glasba, podcasti, navigacija in številne nastavitve vozila na dosegu roke4 V Tourneu Courier lahko vse te funkcije upravljate prek osrednjega osempalčnega zaslona na dotik. Klasične analogne merilnike nadomešča digitalna instrumentna plošča. Voznik lahko hkrati gleda hitrost, prometne znake, navigacijska opozorila in druge informacije o vozilu ter nastavi stranske zaslone po svojih željah. Da potniki ostanejo povezani, so na voljo brezžično polnjenje, priključki USB in serijsko brezžično zrcaljenje telefona prek vmesnikov Android Auto in Apple CarPlay, serijsko pa je vgrajen tudi modem.

Zasnova karoserije je v Tourneu Courier optimizirana, zato je notranjost bistveno bolj prostorna in praktična kot v predhodniku, saj je v njej več prostora za potnike in prtljago. S preklopljenimi zadnjimi sedeži Tourneo Courier ponuja veliko prostora za večje predmete, saj ima do 2162 litrov prtljažnega prostora. Vsak Tourneo Courier je opremljen s trisedežno zadnjo klopjo, na kateri je več prostora za glavo in ramena kot pri predhodniku. Sedeži so deljivi v razmerju 60/40 ter se zložijo in preklopijo, da lahko prevažate predmete, dolge do 1,4 metra.

Vse modele Tourneo Courier poganja izboljšan litrski turbo bencinski motor EcoBoost s 125 KM – 25 odstotkov več moči kot v predhodniku. Poleg 6-stopenjskega ročnega menjalnika lahko kupci izberejo tudi novi 7-stopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko.

Cene novega Tournea Courier se bodo pričele pri 24.610 evrih. V kolikor se boste odločili za izvedenko s samodejnim menjalnikom, boste morali primakniti še približno 1.600 evrov.