Na slovenske ceste je zapeljal prenovljeni Swift, ki temelji na uveljavljeni zasnovi in voznih lastnostih svojih predhodnikov, okrepljen pa je z večjo varnostjo, boljšim udobjem in povezljivostjo.

Zunanja zasnova ohranja prepoznavnost značilnih potez, saj zajema okroglo obliko, ki zajema celotno vozilo in ustvarja moderen pridih. Povsem nova je sprednja maska s črno mreži in kromiranim spodnjim delom, za osvetljevanje ceste pa skrbijo luči z LED tehnologijo. Notranjost spodbuja občutek enotnosti med voznikom in avtomobilom, saj brezhibno povezuje instrumentno ploščo in obloge vrat. Sredino armaturne plošče zastopa 9-palčni zaslon na dotik s podporo storitev Apple CarPlay in Android Auto. Obogatena paleta karoserijskih barv vključuje 13 vzorcev v 9 barvah, z dvema novima odtenkoma Frontier Blue Pearl Metallic in Cool Yellow Metallic.

Swift se pod motornim pokrovom ponaša z novo razvitim 1,2-litrskim trivaljnim bencinskim motorjem, podprtim z 12-voltno blago-hibridno tehnologijo in zmore 61 kilovatov moči (82 KM) pojiti pa ga je možno z brestopenjskim CVT ali petstopenjskim ročnim menjalnikom. Učinkovitejši pogonski sklop odlično sodeluje z izboljšanimi aerodinamičnimi lastnostmi, zavoljo novih stranskih krilc in optimiziranim sprednjim delom, ki zračni upor v primerjavi s prejšnjim modelom zmanjšajo za 4,6 odstotka. Razširjena uporaba visoko nateznih jeklenih plošč in strukturnih lepil prispeva k boljši togosti, kar posledično prinaša boljše vozne lastnosti ter udobje na cesti.

Izredno pomembno področje varnosti je okrepljeno z naprednimi novimi tehnologijami, kot so pomoč pri zaviranju z dvema senzorjema, prilagodljivi tempomat, pomoč pri ohranjanju voznega pasu, samodejno prilagajanje snopa svetlobe in revolucionarni sistem za nadzor voznika, ki s pomočjo kamer zazna zaspanost ali nepozornost voznika. Kompaktna in uporabniku prijazna zasnova se razteza tudi na postavitev voznikovega sedeža, ki zagotavlja naravno držo za enostavno uporabo notranjih elementov.

Cene novega Swifta se bodo pričele pri 16.020 evrih (akcijska 15.220 evrov), medtem ko velja omeniti, da bo štirikolesni Swift na voljo od dobrih 20 tisočakov dalje (v akciji celo pod 20). Pri slovenskem zastopniku računajo, da bodo letos predali 120 lastniških ključev. Velja omeniti, da se lastniki Suzukijev zares često odločajo za štirikolesni pogon, pri Swiftu celo v deležu preko 40 odstotkov!