Igrača s police. – Hyundai i10 1.25 Style

Nakupovalna mrzlica je v poletnih mesecih še kako prisotna. Drvenje med regali pred odhodom na morje. Caldezonia kopalke so hit letošnjega poletja, na plaži se pije brezalkoholni malt, kratkočasiš pa se s tisto presneto igro 2048 , ki jo še vedno ne razumem.

S polnim vozičkom stojimo v nepregledni koloni na poti do blagajne, kjer se pogosto oziramo po poličkah nagnetenih s prikupnimi sladkarijami ter žepnimi igračami. Na teh policah se znajdejo tudi avtomobilčki, med katerimi bi se lahko nahajal tudi Hyundai i10. V razmerju 1:1, čeprav bi s tem povzročil še daljše kolone in večje zamude.

Oblika vozila je očarljiva kot plišasti medvedek z velikimi očmi in širokim nasmehom. Veliki žarometi ter maska z globokim vrezom nemudoma vzbudijo zanimanje. Dodajte malce opreme in i10 zgleda kot kakšen višje cenovni avtomobil. Led dnevni žarometi so kul, prav tako tudi kovinsko siva barva, ki se lepo poda vozilo v kombinaciji rdeče notranjosti.

Dejstvo je, da navadno takšne individualizacije presežejo ceno vozila za faktor dva. V primeru Hyundai i10 pa je dodajanje opreme podobno kupovanju manjkajočih kock Lego. Minimalno. Gretje prednih sedežev dobite za ceno kave v centru Ljubljane. Še več takih kav in že imate bogato založenega i10. Povrhu dobite še poskočen 1,25-litrski bencinski agregat, ki razvije 87 ‘konjskih’ moči. Ravno prav za mestne vpadnice in hitro menjavanje voznih pasov.

Dobri štirje fentometri vozila sprejmejo pet oseb in večji zaboj prtljage. Sedeži so izjemno udobni ter ergonomsko oblikovani, kar je presenečenje za cini-mini razred. I10 je zasnovan po okusu evropskih človečkov, ki imamo visoko postavljene kriterije avtomobilske perfekcije ter želimo dobiti čim več za zapravljen denar in pri Hyundaiju to dobro vedo.

Prodajo vozil so Korejci do potankosti analizirali, vendar so zgrešili bistvo. Maso ljudi. Že res, da reklamni oglasi na televiziji pritegnejo nekaj glav in parkirani avtomobili pustijo nekaj laka, vendar, postaviti avtomobil v nakupovalni center pred blagajno v času poletja, ko se ljudje množično odpravljajo na morje, je zmagovalno. V vrsti imaš čas razmišljati, ogledovati, računati…in ker je i10 le par evrov več kot žvečilni Orbit, tudi kupiti.