Tuc tuc tuc – Volkswagen Up! 1.0 TSI BeatsAudio

Upam, da glede na klišejski naslov, le-tega že ni kdo uporabil za Up klicaj Beats! Pravzaprav je to bil avtomobil, katerega sem se letos najbolj veselil. Prav resno, je to vse od avta, kar bo kdorkoli potreboval.

Prostora je za štiri. Za volan sem celo posedel dvometraša in nad glavo je le ta imel “luft”. Kar nekaj prtljage gre v dvojno dno prtljažnega prostora, pošteno skoči in zelo malo porabi. Takšno kombinacijo esencialnih stvari boste težko našli kje drugje.

Motor je poglavje zase. Nazadnje sem vozil “ta močno” različico, ki je tedaj imela okoli 77 konjev. No, na te so Volkswagnovi inženirji nadeli turbino, s pomočjo katere jih zdaj proizvede še 13 več. Ter več navora. [Naj omenim še, da se pri raznih tunerjih, ki predelujejo elektroniko vozila, moč lahko poveča prek 115-ih konjev. Vendar boste s tem verjetno izgubili Volkswagnovo 6 letno jamstvo. Boste pa dobili hudo raketo.] Vsekakor je zdajšnja moč v kombinaciji z maso okrogle tone in treh kil banan dovolj, da se boste z mesta pošteno pognali.

Še vedno sta stabilnost na avtocesti, kot tudi hrupnost v potniški kabini, vsaj za en velikostni segment višja, kot to diktirajo dimenzije. Sam ne bi imel težav z njim odpeljati ture do Ženeve ali Frankfurta.

Različica Beats bo v notranjosti ponudila poosebljen pomen refrena pesmi “it’s all about the bass”. Vsi ki radi v avto navlečete 345kg “fršterkerije” boste dobili popolno paket direktno s tekočega traku tovarne Volkswagen.

Posebno priročen pa je tudi vmesnik, ki je v tem primeru nadomestil posebno enoto navigacije. Volkswagnova aplikacija bo poskrbela, da boste imeli pomembne podatke o vozilu, navigacijo ter zabavne aplikacije, prikazane na vašem mobilnem telefonu, prijetno vpetim v Up!-ov nosilec.

Up!, še vedno s klicajem, zame ostaja ključni avto za vse, ki potrebujejo avto. Se sliši smiselno? Ponudil bo vse kar more, v prijetnem paketu, z nizko vstopno ceno in odlično ekonomijo.

7 stvari, ki jih morate vedeti o novem Volkswagen Golfu

Volkswagen Tiguan s tretjo vrsto sedežev

Vzdržljiv podeželski fant