BMW z novim BMW serije 7 na novo opredeljuje ekskluzivno, luksuzno doživetje v vožnji v sodobni, pionirski obliki.

Inovativne tehnologije na področju lahke konstrukcije, pogonskih sklopov, šasije, operacijskih sistemov, inteligentne povezljivosti in notranjega ambienta podčrtajo poslanstvo modela, da združi neprekosljiv užitek v vožnji in udobje na dolgih potovanjih v luksuzni limuzini. Predaja štafetna palice novi generaciji vodilne modelne družine BMW prinaša kopico inovacij, ki jim v konkurenci ni para.

Ključni dejavniki za povečanje dinamike, učinkovitosti, udobja in varnosti med vožnjo so uporaba plastike, ojačene s karbonskimi vlakni (CFRP) v strukturi karoserije, motorji iz nove generacije pogonskih enot BMW Group, priklopni hibridni sistem v novem BMW 740e, aktivni sistem šasije Executive Drive Pro, stikalo za uravnavanje vozne dinamike z načinom ADAPTIVE in BMW Laserlight. Za maksimiranje udobja na zadnjih sedežih pa poskrbi Executive Lounge s funkcijo masaže in program Vitality, panoramska steklena streha Sky Lounge, Welcome Light Carpet, ambientni poudarek in držalo za pametni telefon z induktivno polnilno postajo. Poudarki na področju inovacij v operacijskem sistemu in tehnologij pomoči za voznika vključujejo razširitev sistema iDrive, ki vsebuje prikazovalnik na dotik in BMW Gesture Control, kot tudi ukaze na dotik, novi BMW Head-Up projektor, opozorilnik na prečni promet, pomočnika za krmiljenje in ohranjanje voznega pasu, aktivno zaščito pred bočnim trkom, Surround View s 3D View in sistem daljinskega parkiranja.

bmw7not

BMW EfficientLightweight pomaga zmanjšati maso novih modelov BMW serije 7 tudi za 130 kilogramov v primerjavi z modeli predhodne generacije. V središču vsega je struktura karoserije s karbonsko zasnovo, prevzeta tehnologija iz razvoja avtomobilov BMW i.

Novi BMW serije 7 je na voljo s precej posodobljenimi različicami motorjev V8 in šestvaljnih vrstnih pogonskih enot. Vsi motorji so v sklopu osnovne opreme povezani s prav tako izpopolnjenim 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic. Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive, ki je na seznamu dodatne opreme, je prav tako najučinkovitejši doslej.

Z BMW 740e v modelno serijo luksuzne limuzine prihaja tehnologija BMW eDrive, ki se je premierno predstavila v avtomobilih BMW i. Priklopni hibridni model, ki bo na trg vstopil z daljšo medosno različico v obliki BMW 740Le in nosil znak BMW 740Le xDrive, če bo opremljen z inteligentnim štirikolesnim pogonom, poganja štirivaljni bencinski motor in električni motor, ki skupaj ustvarita največjo sistemsko moč 240 kW/326 KM.

bmw7zad

V novem BMW serije 7 je operacijski sistem iDrive prvič na voljo z zaslonom na dotik. To pomeni, da lahko stranke upravljajo sistem na enak način kot sodobne elektronske naprave. Poleg uporabe krmilnika za upravljanje sistema na znan način pa se lahko njegove funkcije izbirajo in vklapljajo z dotikanjem površine zaslona.

Naslednja novost v funkcionalnosti sistema iDrive je BMW Gesture Control, ki se predstavlja prvič. Z gibi dlani, ki jih zaznava 3D senzor, se upravlja funkcije infozabave na izjemno intuitiven in uporabniku prijazen način.

Modeli BMW 750Li xDrive, BMW 740Li, BMW 730Ld in BMW 730Ld xDrive, opremljeni z Executive Lounge iz sklopa dodatne opreme, ki na novo opredeli osebno udobje v luksuznem avtomobilu, ponujajo svojevrstno udobje.

Novi BMW serije 7 je prvi serijsko proizveden avtomobil na svetu, ki ga bodo lahko lastniki zapeljali iz ali na parkirna mesta ali garaže, brez da jim bi bilo treba sesti za volan. Tako daljinski nadzor parkiranja iz sklopa dodatne opreme omogoča voznikom lahek dostop do ozkih parkirnih mest. Voznik sproži pomikanje avtomobila naprej ali nazaj iz parkirnega mesta s prav tako novo razvitim BMW Display Key. Medtem ko avtomobil izvaja polavtomatski manever, pa voznik pazi na ovire.

Tako kot vse predhodnike bodo tudi nov BMW serije 7 izdelovali v tovarni BMW v Dingolfingu. Tovarna v Dingolfingu združuje dolgoletne izkušnje pri izdelavi luksuznih limuzin s svetovno nenadkriljivim znanjem na področju lahke konstrukcije. Ta tovarna velja za kompetenčni center v svetovni proizvodni mreži BMW Group in je sedaj postala prvi proizvodni avtomobilski obrat, kjer se CFRP uporablja pri izdelavi karoserije kot del hibridne tehnike.

bmw7ponoci