Na južno stran Alp je ravno v pravem, zimskem času, pripeljal novi Mitsubishi Outlander. Cilja na kupce, ki stavijo na varčnost, varnost in udobje.

Tretja generacija vozila je dobila popolnoma novo podobo zunanjosti, ki tokrat nastopa z elegantnejšim dizajnom. Vozilo temelji na novi platformi, vendar so mere zunanjosti ostale bolj ali manj enake predhodniku. Mitsubishi je veliko pozornosti namenil snovanju notranjosti. Ta preseneti s kvalitetnimi materiali in svežim, modernim dizajnom. Potnike bo razvajala prostorna notranjost, ki ponuja prostor za 7 potnikov in velik spekter opreme. Na voljo so trije paketi opreme.

V osnovnem paketu INVITE+ je vključena samodejna klimatska naprava, tempomat s hitrostno omejitvijo, sedem zračnih blazin ter varnostna elektronika. V naslednji stopnji INTENSE+ je vozilo bogatejše za 18-palčna platišča, dvopodročno klimatsko napravo, vzvratno kamero, 3. vrsto sedežev in še nekaj dodatkov. INSTYLE se pohvali s prilagodljivim tempomatom, s sistemom za sledenje voznega pasu, usnjenimi sedeži, električnimi prtljažnimi vrati in navigacijskim sistemom. Poleg tega pa ponuja Outlander še dolg spisek dodatne opreme.

Motorna paleta je sestavljena iz 2,0-litrskega bencinskega motorja z močjo 110 kW, ki poganja le prednji kolesni par. Vsekolesno gnani 2,2-litrski dizelski motor pa ima enako moč kot bencinski brat. Slednji motor je mogoče dobiti tudi v kombinaciji s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Vstopna cena za osnovni model Outlanderja s sprednjim pogonom, bencinskim agregatom in opremo INVITE+ znaša 26.990 evrov. Osnovni dizelski agregat z opremo INTENSE+ stane od 34.490 evrov naprej. Za najbolje opremljeno različico vozila s samodejnim menjalnikom pa bo potrebno odšteti 43.490 evrov. V prihajajočem letu namerava uvoznik prodati 80 primerkov Outlanderja. K dosegu cilja pa bo pomagal še popust za naročena vozila do 31.3.2013, ki znaša 3.000 evrov.