Audi to pomlad z modelom A3 limuzina vstopa v največji tržni segment na svetu, v razred kompaktnih limuzin. Dinamični štirivratnik se ponaša z vsemi odlikami serije A3 – zaradi lahke gradnje ima nizko maso, poganjajo ga močni in visoko učinkoviti agregati, pohvali pa se lahko tudi s številnimi nadstandardnimi rešitvami s področja multimedijskih in asistenčnih sistemov.

Audi A3 limuzina prihaja na ceste s športno podobo, natančnostjo in ekspresiv­nostjo vseh detajlov. S svojo oblikovno zasnovo povezuje klasični ‘three box’ koncept in kupejevsko filozofijo. Tornado linija tvori izrazit svetli rob, ki poteka vzdolž celotne stranice. Previsi so kratki. Medosna razdalja štirivratnika meri 2,64 metra, celotna dolžina pa 4,46 metra.

V času lansiranja Audija A3 limuzine v Nemčiji in ostali Evropi bodo v programu motorjev trije štirivaljniki: 2.0 TDI  (110 kW /149 KM), 1.4 TFSI (103 kW /140 KM) in 1.8 TFSI (132 kW /180 KM) . Le nekaj tednov kasneje bo na voljo tudi najzmogljivejši model v novi seriji – S3 2.0 TFSI z močjo 221 kW (300 KM).  Novo Audijevo vozilo bo na slovenskem trgu na voljo septembra letos.