Uživač poletnih dni.

Linija DS žanje uspehe na vseh področjih. V 30 mesecih so prodali kar 300.000 primerkov vozil DS3, DS4 in DS5, kar predstavlja 10 odstotkov prodaje vozil znamke Citroën.


Modno zasnovana in čutno izdelana vozila privabljajo tudi nove stranke, katerih je kar 60 odstotkov. Pravljični zgodbi pa se pridružuje fenomen »zgoraj brez« – DS3 Cabrio.

S 3,95 m dolžine, 1,71 m širine in 1,46 m višine je obdržal ista kompaktna razmerja, ki mu omogočajo okretnost in dinamičnost. Prisotne so vse najpomembnejše stilske odločitve: dvobarvna lebdeča streha, spojler v obliki plavuti morskega psa ter bočni utori. Arhitekturna zgradba modela DS3 Cabrio je ohranila vse te stilistične elemente, pri čemer je bila platnena streha zasnovana kot povsem nov del vozila za oblikovanje po meri.  Ta je na voljo v 3 barvnih odtenkih: črna, modra Infini in z monogramom DS.

DS3 Cabrio uvaja nov tridimenzionalni svetlobni izraz z uvedbo inovativne tehnologije 3D diodne zadnje luči. Njihove linije so našle navdih v obliki zadnjih luči konceptnih vozil Revolte in Survolt. Osrednje območje luči je sestavljeno iz pravokotnega opalnega vodila z 31 LED diodami in nizom ogledal ter pol-odbojnih zrcal, ki reproducira podobo svetlobnega vodnika do neskončnosti.

DS3 Cabrio se ponaša z aduti, ki v njegovem tržnem razredu predstavljajo pravo prelomnico in ki so v svet kabrioletov vnesli nov veter:

– električni pomik strehe do hitrosti 120 km/h,

– edini pravi 5-sedežnik tega tržnega razreda,

– največji prtljažni prostor te kategorije.

Motorna paleta je poznana. Na izbiro so bencinski  1,2-litrski VTi s 60 kW, 1,6-litrski VTi z 88 kW in 1,6-litrski THP s 115 kW. Dizelsko ponudbo predstavlja  1,6-litrski e-HDi z 66 kW, ki je na voljo z ročnim ali samodejnim menjalnikom. Vstopna cena Citroëna DS3 Cabrio znaša 16.400 evrov, najmočnejši bencinar z opremo Sport Chic stane 21.580 evrov. Najdražji,  dizelsko gnani DS3 Cabrio, pa je vaš za 22.560 evrov.