Z zasnovo, izhajajočo z dirkališča, izjemnimi zmogljivostmi in dovršeno vodljivostjo je edinstvena DNA avtomobilskega športa Nisma dodala povsem novo razsežnost pionirju v razredu komparktnih Crossoverjev. Prepričljivo moč uveljavljenemu Nissanovemu 1,6-litrskem motorju (147 kW/200 KM) z neposrednim vbrizgom goriva in turbinskim polnilnikom zagotavlja inovativnost, ki je bila uporabljena in dokazana pri učinkovitem pogonu inovativnega dirkalnika Nissan DeltaWing.

Z namensko izdelanim paketom aerodinamičnih dodatkov in prilagojenimi elementi podvozja omogoča Juke izjemno izkušnjo v vožnji. Obe različici, tako tista z izključno sprednjim pogonom in ročnim šeststopenjskim menjalnikom kot tudi različica s pogonom na vsa štiri kolesa in menjalnikom CVT s sedemstopenjskim ročnim upravljanjem, imata elemente notranjosti, ki so bili navdahnjeni z dirkaškim avtomobilskim športom in oplemeniteni z inovativnimi tehnologijami.

Po predpremieri predstavitvi na avtomobilskem salonu v Tokiu 2011 je Nissan uradno predstavil serijsko izdelanega Jukea Nismo na dirki 24 ur Le Mansa junija 2012. Ponovno je bil postavljen na ogled na avtomobilskem salonu v Parizu septembra lanskega leta. Sedaj je napočil njegov postopen prihod na posamezne evropske trge.


Naprodaj je tudi že v Sloveniji in sicer za osnovnih 24.790 evrov. Različica s štirikolesnim pogonom stane 28.240 evrov. Na voljo je v treh barvah karoserije: White Pearl (QAB), Silver (KYO) in Black (Z11).