Na 2. tiskovni konferenci so organizatorji razkrili še zadnje podrobnosti letošnjega rallyja Saturnus, ki prinaša nekaj novosti. Preizkušnja se bo v celoti odvijala v okolici Ljubljane. Novost je zmanjšana kilometrina etap. Skupna dolžina hitrostnih preizkušenj znaša 195 km. Vodstvo rallyja in servisni prostor bosta letos vse tri dni v Športnem parku Stožice, kjer se bo v petek popoldan (10. maj 2013) pričel tudi Superspecial. V soboto bodo na vrsti tri znane hitrostne preizkušnje na jugovzhodu prestolnice, ki so v minulih letih potekale v nedeljo. Dve povsem novi hitrostni preizkušnji, ki bosta letos na vrsti v nedeljo, pa sta HP Krtina in HP Moravče.

Ogled trase:

HP Krtina:  http://goo.gl/maps/je9d1

HP Moravče:  1.del http://goo.gl/maps/6FXVV

2.del http://goo.gl/maps/w0g7W

Prijavljenih je  77 posadk, ki prihajajo iz 10 držav. Od tega je kar 44 slovenskih in 8 hrvaških posadk. Na delu bo mogoče videti vrsto atraktivnih dirkalnikov, med katerimi sta 2 dirkalnika razreda S2000 in še 14 takih s pogonom na vsa štiri kolesa. Med konkurenco starodobnikov najdemo peterico Porschejev 911 različnih verzij in pa legendarno Lancio Stratos, ki bo prvič tekmovala na slovenskem asfaltu. Prav tako se vrača Škoda 110 rally.

Ljubitelji bencinskih hlapov in adrenalina boste na svoj račun prišli čez dobrih 14 dni (10.-12.maj), ko se bo v Ljubljani odvijal že 36 Rally Saturnus.