Živalski vrt Ljubljana in Mazda Motor Slovenija sta za družine ter ljubitelje živali pripravila posebno presenečenje. Prvič v več kot šestdesetletni zgodovini živalskega vrta v Ljubljano prihajata dve izmed najbolj občudovanih živali sveta. Še pred poletjem je predviden prihod dveh gepardov. Nastanitev najhitrejših kopenskih živali bo v okviru sodelovanja z Živalskim vrtom podprla družba Mazda Motor Slovenija.

V Živalskem vrtu Ljubljana že potekajo infrastrukturna dela ter ustrezne strokovne priprave na sprejem dveh živali, ki v Slovenijo prihajata iz partnerskega živalskega vrta na Švedskem. Novo domovanje bo ustrezalo evropskim normativom, nove pridobitve pa se bodo, poleg strokovnih služb živalskega vrta, najbolj razveselili obiskovalci, ki teh čudovitih živali, sicer doma v afriških savanah ter v jugovzhodni Aziji, v Ljubljani še niso imeli priložnosti pobližje spoznati.

Prihod novih živali je pozdravila generalna direktorica Živalskega vrta Ljubljana gospa mag. Zdenka Barbara Ban Fischinger: “Naš največji izziv so nove investicije, kar pomeni razvoj, rekonstrukcije in novogradnje bivališč za živali. Pri tem nam v zadnjih letih najbolj pomagajo ugledne slovenske gospodarske družbe, prijatelji živali, s katerimi skupaj stremimo za novimi dosežki. Tokrat smo prvič začasno postavili dve novi Mazdi6 v prazno ogrado, ki bo še pred začetkom poletja naseljena z gepardi. Mazda se pri razvoju avtomobilov zgleduje po naravnih izumih v živalskem svetu in razvija vozila prijazna okolju. Sledijo zakonitostim bionike, ki izume narave prenaša v tehnologijo človeka. Ob tem so ZOO Ljubljana omogočili razviti in postaviti interaktivne table, ki na zanimiv način predstavljajo nekatere živali in njihove posebnosti v primerjavi z novo Mazdo6 kot so: dinamična kot gepard, varčna kot kamela in inteligentna kot papige, družinska kot najbolj zanimivi živalski starši in podobno. Sponzorska sredstva so izjemno pomembna za posodabljanje našega živalskega vrta. Več kot jih bo, lepši in bolj sodoben bo lahko ZOO Ljubljana. Naj to velja kot povabilo tudi drugim podjetjem in ljudem. Pri nas je dobrodošla pomoč od vsakogar in v vsaki obliki.”

Živalski vrt Ljubljana ter Mazda Motor Slovenija bosta podrobnosti projekta predstavila na novinarskem dogodku ob prihodu gepardov. Še pred tem pa bodo ljubitelji živali imeli možnost izbire njihovih imen.