Volkswagen obeležuje milijon izdelanih primerkov Scirocca s posebno izdajo Scirocco Million. Lakiran v globoko črni kovinski barvi, s športnimi dekorativnimi črtami. Dodana so galvansko siva lakirana ohišja zunanjih ogledal in serijska 18-palčna aluminijasta platišča Interlagos s pnevmatikami velikosti 235/40. Aluminijasta platišča so kombinirana s sistemom za nadzor tlaka v pnevmatikah. Poleg tega so kupcem opcijsko na voljo tudi srebrno lakirana 19-palčna aluminijasta platišča tipa Lugano.

Od ostalih serijskih elementov zunanje opreme velja omeniti R-Line odbijača, R-Line stranska pragova, zatemnjene zadnje luči, znački “Million” na blatnikih in 90-odstotno zatemnjena zadnja stekla. Notranjost posebnega modela med drugim zaznamujejo usnjeni sedeži (tipa Vienna črne barve) s kontrastnimi šivi “Snap Orange”. Z njimi so usklajene črna stropna obloga ter usnjene prevleke za ročico ročne zavore in manšeto prestavne ročice (prav tako s šivi “Snap Orange”). Vozilo je serijsko opremljeno tudi s predpražniki, ki imajo verižkane obrobe kontrastne barve, pedale iz legiranega jekla, vstopni letvi z napisom “Million” in dekorativne elemente iz krtačenega aluminija. Za odličen zvok in aktualne informacije skrbi avdiosistem RCD 310.

Za model Scirocco Million lahko izbirate med tremi različnimi bencinskimi in dvema dizelskima motorjema. Motorji TSI imajo moč 90 kW, 118 kW in 155 kW, medtem ko motorja TDI razvijeta 103 kW in 130 kW. Razen izvedbe TSI s 122 KM je vse motorje opcijsko mogoče kombinirati z menjalnikom z dvojno sklopko DSG. Osnovna cena Scirocca Million znaša v Nemčiji 27.325 evrov. Posebni model bo naprodaj ekskluzivno v Nemčiji in na Kitajskem. S proizvodnjo posebne serije bodo začeli že konec maja.