Akrapovič ponosno predstavlja nov izpušni sistem iz titana iz linije Slip-On za Porsche Boxster/Boxster S (981). Najnovejši Akrapovičev športni izpuh je eden izmed več kot 30 sistemov, ki so oblikovani tako, da iz športnih avtomobilov iztisnejo kar največ in nudijo še več užitkov v vožnji.

Novi sistem iz linije Slip-On ima homologacijo ES in je plod več mesecev oblikovanja in preizkušanja prototipov, s čimer so želeli zagotoviti čim boljšo zmogljivost in čim manjšo težo v primerjavi s standardnim Porschejevim izpuhom. Uporaba komor in posebnega resonatorja zagotavlja popoln užitek v vožnji ob spremljavi slavnega globokega zvoka, ki prihaja iz dvojnih izhodov. Izpušni sistem je v celoti izdelan iz titanove zlitine in nameščen za tovarniškimi katalizatorji, ki ostanejo tam, kjer so.

Porsche Boxster (1) akrap


Izpušni sistem iz linije Slip-On ima vgrajena ventila za nastavljanje zvoka, ki se upravljata s standardno Porschejevo opremo (če je nameščena). Pri nizkih vrtljajih se izpušni plini znotraj sistema preusmerijo, pri čemer se oblikuje prijeten zvok, značilen za Akrapovičeve izpuhe. Pri visokih vrtljajih se ventila odpreta in omogočata učinkovitejši pretok plinov, pri čemer se oblikuje glasnejši zvok.

Pri  modelih Boxster/Boxster S (981) brez sistema za nastavljanje zvoka je obvezna uporaba Akrapovičevega brezžičnega sistema krmiljenja ventilov, saj le tako dosežemo popoln učinek sistema iz linije Slip-On. Z opcijskim brezžičnim sistemom lahko voznik kadarkoli poseže v delovanje sistema krmiljenja ventilov in »ukaže« glasnejši zvok.

Porsche Boxster (3) akrap