Preteklo leto se je klub lastnikov in ljubiteljev vozil Alfa Romeo Kraški gadje skupaj z lastniki vozil Alfa Romeo vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov. Na tradicionalnem srečanju na Krasu so postavili rekord v najdaljši karavani vozil Alfa Romeo. Na turistični vožnji po Krasu se je vila strnjena kolona 526 vozil.

Tudi letos vabijo vse lastnike in ljubitelje vozil Alfa Romeo na 8. tradicionalno mednarodno srečanje, ki bo 26. maja 2013 v Gorjanskem. Gre za eno največjih tovrstnih prireditev v Evropi, ki se je udeležijo ljubitelji iz  Slovenije, Italije, Avstrije, Hrvaške, Švice, Francije, Srbije ter Bosne in Hercegovine. Med najbolj privlačnimi deli prireditve sta  zagotovo turistična vožnja z vozili Alfa Romeo po Krasu, ter razstava starodobnih in dirkalnih vozil Alfa Romeo, na prireditvenem prostoru v Gorjanskem pa bo ves dan potekal bogat zabavni program.

Udeleženci lanskoletne prireditve, ki so sodelovali pri postavitvi Guinnessovega rekorda, bodo lahko na letošnjem srečanju naročili tudi osebni Guinnessov certifikat.

alfa srecanje 2012-05-27-2636