Zaključuje se natečaj za umetniško poslikavo dirkalnika Ferrari F458 GT2. Tudi slovenski oblikovalci in umetniki so vabljeni, da za dirko 24 ur Le Mansa poslikajo Dunlopov avtomobil.

Dunlop, eden vodilnih svetovnih proizvajalcev visokozmogljivih in vrhunskih gum, vabi k sodelovanju na natečaju dirkalnika JMW Motorsport Ferrari F458 GT2, ki ga sponzorira Dunlop. Ta se bo letos predstavil na dirki 24 ur Le Mansa. Dunlop vabi tako amaterje kot profesionalce, dirkaške navijače in študente oblikovanja z vseh področij, od umetnostnega do industrijskega, modnega in arhitekturnega, da ustvarijo novo poslikavo avtomobila. Natečaj je odprt tudi za udeležence iz Slovenije. Na spletni strani https://apps.facebook.com/designthedrive/ so preprosta navodila kako predložiti predlog poslikave.

Sodniki bodo ocenili, s kolikšno mero domišljije in ustvarjalnosti bodo umetniki uporabili »avtomobilsko platno«. Prvonagrajeni si bo lahko ogledal razkritje umetniško poslikanega avtomobila na testni vožnji pred dirko v Le Mansu, 9. junija 2013. Zmagovalec bo prisostvoval tudi nagradni večerji, ogledal si bo, kaj se v času testne vožnje v Le Mansu dogaja v ozadju, prejel par vstopnic za samo dirko in 1000 evrov. Od naslednjih treh uvrščenih bo vsak prejel na platnu natisnjeno svojo poslikavo s podpisom voznikov JMW.

Natečaj poteka že peto leto zapored. Leta 2012 je slavil Egidijus Gužauskas iz Litve s stvaritvijo »ritem hitrosti«, t.i. »Speed Rhythm«. Njegov dizajn si je ogledalo več kot 200.000 obiskovalcev proge in na milijone TV-gledalcev po vsem svetu.