Zaključil se je prvi vikend Internautice 2013. V treh dneh prvega podaljšanega vikenda se je letošnjega navtičnega dogodka kljub občasno deževnemu vremenu udeležilo 8.000 obiskovalcev. Na razstavnih površinah je bilo moč videti programe in predstavitve 160 razstavljavcev s 100 razstavljenimi plovili.

Otvoritveni dan, ki je potekal v petek, 10. maja, je postregel z otvoritvijo treh razstav, in sicer: Čarobni svet školjk, ki jo je pripravil MEDITERANUM, Zavod za revitalizacijo mediteranske kulture Piran, Svetilniki.XIX, avtorja Mitja Zupančiča, ter Življenje na stebrih, razstavo podvodne fotografije Tihomirja Makovca.

Organizatorji so uspešno izpeljali konferenco o razvojnih priložnostih, ki izhajajo iz čezmejnega sodelovanja med Slovenijo in Hrvaško v luči bližnjega vstopa Hrvaške v EU. Nastopajoči govorci konference so bili: Marin Žužul, predstavnik hrvaškega veleposlaništva v Sloveniji, Denis Hrelja, predstavnik Hrvaške gospodarske zbornice, Silvano Brečević, vodja strokovne skupine na področju pomorstva Hrvaške, Robert Cetina, predsednik strokovne skupine na področju pomorstva Hrvaške in Jasna Softič, predstavnica Mestne občine Piran.

DSC09383_800x600

Konferenci je sledil tradicionalni dvig modre zastave v Marini Portorož, v organizaciji društva DOVES–FEE Slovenija. V soboto, 11. maja, so v tiskovnem središču Internautice 2013 podelili tudi letošnje individualne modre zastave uporabnikom in lastnikom plovil v Marini Portorož.

DSC09431_800x600

Internautica 2013 je obiskovalcem predstavila atrakcijo, RNF jet-ski freestyle team, brata Roka in Naca Florjančič, ki sta vsak dan sejma trikrat na dan navduševala obiskovalce s svojimi neverjetnimi akrobacijami.

Zaključni dan prvega vikenda Internautice 2013 je potekal v znamenju sončnega vremena, velikega števila obiskovalcev in prvega žrebanja za veliko nagradno igro Internautice. Kar precej razstavljavcev tudi že poroča vzpodbudne prodajne rezultate.

Uspešen zaključek prvega vikenda daje organizatorjem nov zagon za kakovostno izpeljavo drugega vikenda Internautice 2013 , ki se bo odvijal med 17. in 19. majem 2013. Drugi vikend Internautice 2013 napoveduje regato Internautica Media Cup 2013, Večer razstavljavcev s podelitvijo priznanj za Jadransko plovilo leta in žrebanje glavne nagrade za obiskovalce, in sicer VOLKSWAGEN UP! ter številne druge zanimivosti.