Skupina Bosch je v letu 2012 v Sloveniji ustvarila 187 milijonov evrov prihodka od prodaje, vključno z nabavami  znotraj Skupine Bosch. To je rahel dvoodstotni padec, glavni krivec za to pa je počasna gospodarska rast. Prodaja na slovenskem trgu je dosegla 46 milijonov evrov.

V letu 2012 so prihodki od prodaje Skupine Bosch zrasli za 1,9 odstotka  na 52,5 milijard evrov. Dobiček pred davki je znašal 2,8 milijarde evrov. Posamezni poslovni sektorji so beležili različne rezultate. Število zaposlenih sledi rahli rasti podjetja in je zraslo za 3400 novih sodelavcev, skupaj 305.900 zaposlenih. Bosch je v letu 2012 investiral 8 milijard evrov v prihodnost podjetja: 4,8 milijard za raziskave in razvoj in 3,2 milijarde evrov za osnovna sredstva.

Javier Gonzales Pareja, generalni direktor podjetja Bosch za regijo Adria

Poleg tega Skupina Bosch v Sloveniji skrbi za otroke, ki potrebujejo socialno pomoč. V sodelovanju z Univerzitetnim rehabilitacijskih inštitutom Soča bo Bosch Slovenija sofinanciral opremo za novo senzorično sobo v URI Soča.

V letu 2013 v podjetju Bosch načrtujejo svetovno rast prodaje za 2-4 odstotke. Podjetje bo še naprej sledilo glavnim smernicam svoje strategije – s sistemi za varovanje okolja, energetsko učinkovitost in varnost. Vodilni so namreč prepričani, da se na področju energetske učinkovitosti in posledične prodajne uspešnosti skriva še veliko potenciala, predvsem v modernizaciji energijske oskrbe stavb, upravljanju z energetskimi viri in izolaciji.

Podjetje pričakuje prodajno rast tudi zaradi inovativnih in koristnih izdelkov, spletnih poslovnih modelov in nadaljnjo širitvijo podjetja po vsem svetu.